Ajet'in Ankara-Erzincan Seferi Yapan Uçagi Bomba Ihbari Nedeniyle Ankara'ya Geri Döndü

AJet’in VF4150 numarali Ankara-Erzincan seferini yapan uçagi bomba ihbari nedeniyle Ankara Esenboga Havalimanina geri döndü.

Ajet'in Ankara-Erzincan Seferi Yapan Uçagi Bomba Ihbari Nedeniyle Ankara'ya Geri Döndü
Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numarali Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbari yapildi. Ankara Esenboga Havalimanindan saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklasik 40 dakika sonra Ankara Esenboga Havalimanina döndü. Yolculari tahliye edilerek güvenli bölgeye alinan uçakta güvenlik güçleri tarafindan arama yapildi. Yarim saat süren incelemenin ardindan ihbarin asilsiz oldugu ögrenildi.

Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anlari, “AJet firmasindan Erzincan için biletimizi aldik. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indigimizi sandik. Bize bilgilendirme yapilmadi. Indikten sonra sadece, kadinlar ve çocuklar çiksin, dediler. Biz de internete girip ögrendik ki bomba ihbari varmis. Sonra buraya geldik, magdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasini isterim ama öyle bir sey yapmiyorlar. 7 gün bekletiyorlarmis” seklinde anlatti. Uçakta bulunan baska bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye bes kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir sey söylenmedi. 2 saat uçagin içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadik. Biz neden bekledigimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadi. Güvenlik güçleri silahlari ile gelince biz tedirgin olduk zaten. Ilk önce bayanlari aldilar. Sonra bizi aldilar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA