Türkiye'nin En Hizli Ilerleyen Kentsel Dönüsüm Projesi Yüzde 35 Tamamlandi

Aksaray Belediyesi tarafindan projelendirilen ve sehir merkezinin çehresini degistirecek Türkiye’nin en hizli ilerleyen kentsel dönüsüm projesi yüzde 35 tamamlandi.

Türkiye'nin En Hizli Ilerleyen Kentsel Dönüsüm Projesi Yüzde 35 Tamamlandi
Aksaray’da kentsel dönüsüm rezerv alani olarak belirlenen 22 bin 500 metrekarelik alanda es zamanli olarak çalismalar yürütülüyor. Kentsel dönüsüm alani içerisine 2 farkli cadde açiliyor. Ilk cadde Turizm Caddesine baglanacak 25 metre genisliginde bir cadde olacak. Yine Kalealti Caddesini genisleterek bu caddede yol 20 metre genisliginde olacak. Bu vesile ile Aksaray’in merkezinde trafik de rahatlayacak. Yine proje içerisinde yer alan 650 araçlik otopark bu bölge ile birlikte aracini park etmek isteyenlere hizmet edecek. Sehrin en kapsamli kentsel dönüs projesi olarak nitelendirilen proje yapilan çalismalarla yüzde 35 oraninda tamamlandi.

Projenin hiçbir aksaklik yasanmadan devam ettigini belirten Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, “Hamidiye Mahallesinde baslattigimiz kentsel dönüsüm hareketimiz çok sükür planlandigi gibi devam ediyor. Kullanim ömrünü tamamlamis yapilarin bulundugu, altyapi eksikliklerini gidermekte zorlandigimiz, sosyal donati alani yapamadigimiz ve otopark sorunu yasanan mahallemize yeni bir merkez insa ediyoruz. Aksaray tarihinin en kapsamli kentsel dönüsüm projesi olmasi hasebiyle bizim için zorlu olan bir süreci biz vatandaslarimizin bize güveni ve destegi ile kolaylastirdik. Vatandaslarimiz bize güvendi. Biz de belediye olarak var gücümüzle vatandaslarimiz için durmadan çalisarak yeni yuvalarina, is yerlerine kavusmalarini saglamak maksadiyla çalismalari titizlikle sürdürüyoruz. Vatandaslarimiz artik eskimis, yipranmis ve en önemlisi çürük binalarinin yerine daha saglikli, modern ve olmazsa olmaz sart olan depreme dayanikli yapilara kavusacak. Proje dahilinde yapilacak olan yeni 25 metrelik bulvari ile parklari bahçeleri ve sosyal donati alanlari ve modern konutlar ve is yerleri ile burasi sehrimizin en gözde mahalleleri arasinda yer alacak. Insaat sürecimizde hiçbir aksaklik yasamadan projemizi buraya kadar getirdik. Insallah hiçbir aksaklik yasamadan planladigimiz sekilde projemizi tamamlayacagiz. Vatandaslarimizin bize olan güvenini bosa çikarmayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA