Polisin 'Dur' Ihtarina Uymayan Sürücü Ile Polis Arasindaki Kovalamaca Kamerada

Aksaray’da polisin "dur" ihtarina uymayan araç sürücüsü ve polis arasinda kovalamaca yasanirken, yarim saat süren kovalamaca sonucu sürücü aracini birakip yaya olarak kayiplara karisti. Tüm aramalara ragmen sürücü bulunamazken araç plakasina 35 bin TL cezai islem uygulandi.

Polisin 'Dur' Ihtarina Uymayan Sürücü Ile Polis Arasindaki Kovalamaca Kamerada
Olay gece yarisi Tacin Mahallesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, gece yarisi devriye atan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri süphelendikleri 35 EZC 46 plakali otomobile "dur" ihtarinda bulundu. Frene basip durmak yerine gaza basan sürücü ihtara uymayarak kaçmaya basladi.

Polis ekipleri de araci takibe alip telsizle anons ederek aracin kaçis istikametini diger ekiplere bildirdi. Polis ve süpheli arasinda yasanan kovalamaca yaklasik yarim saat sürdü. Tüm emniyeti pesine takan sürücü önce E-90 karayoluna çikti, kaçamayacagini anlayinca da sokak aralarina girerek izini kaybettirmeye çalisti. Polisin israrli takibi sonucu kaçamayacagini anlayan sürücü yeni sanayi sitesine giris yapti. Burada da dükkanlar arasindan kaçan sürücü bir blokta bulunan dükkanin önüne araci birakarak yaya olarak kaçti. Gecenin karanligindan faydalanan sürücü kisa sürede izini kaybettirirken polis ekipleri sanayi içinde dükkan, araç ve kamyon ile tir dorselerinde arama yapti. Yapilan aramalara ragmen sürücü bulunamazken araç plakasina çesitli maddelerden toplam 35 bin TL para cezasi kesilerek trafikten men edilip otoparka çektirildi.
Kaynak: İHA