Türkiye'nin Ilk Milli Parkinda Orman Yanginlarina Karsi Temizlik Etkinligi Yapildi

Orman Genel Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen “Orman Benim” kampanyasi çerçevesinde Yozgat Çamligi Milli Parkinda temizlik etkinligi yapildi.

Türkiye'nin Ilk Milli Parkinda Orman Yanginlarina Karsi Temizlik Etkinligi Yapildi
Türkiye’nin ilk milli parki olan Yozgat Çamligi Milli Parkinda orman yanginlarinin önlenmesi ve toplumda farkindalik olusturmak amaciyla Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan öncülügünde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte Vali Özkan, kurum müdürleri, gönüllü vatandaslar ve ögrenciler ormanlik alanda yürüyüs yaparak dogaya zarar verebilecek tüm çöpleri topladi.

Hem orman yanginlarina yönelik muhtemel riskleri bertaraf etmek hem de temiz bir çevre ve doga vurgusu yapmak adina Yozgat Çamligi Milli Parkinda temizlik çalismasi yaptiklarini söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, etkinlige katilanlara tesekkür etti.

Yaz mevsimiyle birlikte muhtemel orman yanginlariyla karsilasilmamasi temennisinde bulunan Vali Özkan, geçen hafta itibariyle kent genelinde orman yanginlarina karsi gereken tedbirlerin alinmasina yönelik çalisma gerçeklestirdiklerini anlatti. Vali Özkan, “Orman yanginlari hususunda çok genis ve detayli bir hazirlik çalismasi yaptik. Gerek orman ekiplerimizle gerek diger kamu, kurum ve kuruluslarimizla birlikte alinmasi gereken tedbirler ve bu hususta yapilmasi gereken faaliyetleri detayli bir sekilde planladik. Tabi bu hazirliklara ragmen en büyük katki insanimizin olacak. Bu konuda bizlere verecekleri destek ve bu konuda gösterecekleri dikkat önemli olacaktir.” dedi.

Kaynak: İHA