Osmaniye'de Yonca Sitesi'nin Depremde Yikilmasiyla Ilgili 2 Sanigin Yargilanmasi Sürdü

Osmaniye’de 6 Subat’taki depremlerde yikilan, 52 kisinin öldügü, 2 kisinin yaralandigi Yonca Sitesi’nin müteahhidi Ali K. ve fenni mesulü Ayhan G. yargilanmasina devam edildi.

Osmaniye'de Yonca Sitesi'nin Depremde Yikilmasiyla Ilgili 2 Sanigin Yargilanmasi Sürdü
Kahramanmaras merkezli depremlerde Osmaniye Esenevler Mahallesi Sehit Yusuf Sanli Sokak’ta bulunan 52 kisinin hayatini kaybettigi, 2 kisinin yaralandigi 9 katli Yonca Sitesi’nin B Blogu müteahhitti Ali K. ve fenni mesulü Ayhan G. yargilanmasina devam edildi. Osmaniye 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu saniklar Ali K. ve Ayhan G., cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Taraf avukatlari ve müstekiler ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Savunma yapan Sanik Ali K.’nin avukati, "Müvekkilim depremden önce açik kalp ameliyati geçirdi, suanda sürekli cezaevinde de kontrole gidip geliyor, tutuklamadan beklenen amaç hasil oldu, müvekkilim biraz daha tutuklu kalirsa saglik durumu kötüye gidecektir, bu olayin taksirin ötesine geçemeyecegi açiktir, müvekkilimin saglik durumuna iliskin raporlar dosyada mevcuttur, dosyanin kül olarak savciliga yeniden gönderilip diger sorumlularin da dahil edilerek yargilamaya devam olunmasini talep ediyoruz, müvekkilimin bu asamada tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.

"Osmaniye’de 100 tane blok yaptim, 1 blogum yan yatti"

Savunma yapan saniklardan tutuklu müteahhitler, Ali K., ‘Osmaniye’de 100 tane blok yapmisim, bu kadar binanin içerisinde 1 tanesi yan yatmis, 6 subat depremi dünya tarihine geçmistir, 200 yildan beri böyle bir deprem yasanmamistir, 6- 6,5 siddetine kadar bina yikilmaz ancak 7’nin üzerindeki deprem binayi yikar’ dedi.

Savunma yapan saniklardan tutuklu fenni mesulü Ayhan G., "Demir baglandigi zaman beni çagiriyorlardi ben gidip kontrol ediyordum. Bu is yarim saatlik bir saatlik bir isti, ben sürekli insaatin basinda olmuyordum, sadece demir baglanip beton dökülmeden önce kontrole gidiyordum. 2001 yilinda Çukurova Üniversitesine zemin etüdü yaptirmis, bu arastirma sonucunda zeminin sikintili oldugu ve sivilasma ihtimalinin bulundugundan bahsedilmistir, benim projemde hata olsaydi ben ben bunlari düzeltirdim, bana böyle bir ikazda bulunan olmadi" dedi.

Mahkeme heyeti, saniklarin mevcut hallerinin devamina karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi 30 Temmuz tarihine erteledi.
Kaynak: İHA