Ordu Itfaiyesi, Gelecegin Itfaiyecilerini Yetistiriyor

Ordu Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligina bagli Itfaiye Egitim Merkezi (OBITEM), kapilarini Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Programi ögrencilerine açti.

Ordu Itfaiyesi, Gelecegin Itfaiyecilerini Yetistiriyor
OBITEM, il içi ve il disindan talepte bulunan tüm kamu kurum ve kuruluslari ile özel sektörde faaliyet gösteren isletmelere belli sayi ve program dahilinde egitimler düzenliyor. Profesyonel ekipler tarafindan verilen egitimler kapsaminda ögrenciler, ilkyardim farkindalik, yanma ve yangin bilgisi, yangindan önce alinmasi gereken önlemler, yanginin olusumu ve gelisimi, yangin yerindeki tehlikeler, yemeklik yag yanginlari, sivi yanginlari, LPG ve dogal gaz yanginlari uluslararasi standartlarda teorik ve uygulamali olarak bilgilendirildi.

Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve Itfaiyecilik Programi Ögretim Görevlisi Ali Sükrü Cihan, kendilerine sunulan bu egitim imkani için Baskan Güler ve Ordu Itfaiyesine tesekkür ederek, “Sivil savunma ve itfaiyecilik alaninda en fazla ögrenciye sahip bir iliz. Uygulamali ve teorik olarak okulumuzda gerekli egitimleri veriyoruz. Karadeniz’de donanim olarak böyle bir tesisin Ordu’da olmasi ve kapsamli egitimler verilmesiyle nedeniyle sik sik buraya gelerek egitimler aliyoruz. Bugünkü egitimimiz de çok verimli geçti. Meslek hayatimizda bizlere yansiyacak olan durumlari Ordu itfaiyesi ekipleri bizlere anlatarak bilgilendirdi. Tecrübelerinden yararlandik” diye konustu.

OBITEM ziyaretini tamamlayan ögrenciler akabinde Altinordu Itfaiye Grup Amirligi’nde bulunan 42 metre merdivenli, çok maksatli itfaiye araci ve Arama Kurtarma Amirligi’ne bagli araç ve ekipmanlarda incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA