Nemrut Krater Gölü'nde Bulut Geçisi Görsel Sölen Olusturdu

Zirvesinde dünyanin ikinci büyük krater gölünü barindiran Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderasi, üzerinden gerçeklesen bulut geçisleriyle seyrine doyumsuz görüntüler olusturdu.

Nemrut Krater Gölü'nde Bulut Geçisi Görsel Sölen Olusturdu
Avrupa Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesinde ’Mükemmeliyet Ödülü’ alan Nemrut Krater Gölü, hem dogal güzellikleri hem de benzersiz manzaralari ile dikkat çekmeye devam ediyor. Her mevsim farkli bir güzellik sunan Nemrut Kalderasi, her yil binlerce yerli ve yabanci turistin ugrak noktasi oluyor. Bitlis’in önemli turizm destinasyonlarindan biri olan Nemrut Krateri, büyüleyici dogal görüntüsüyle bölgeye gelen ziyaretçilerin dikkatini çekiyor. Uzaydaki astronotlar ve doga fotografçilarinin da özel ilgisini çeken krater gölü, 2 bin 700 rakim yükseklikten zaman atlamali çekim teknigi olan “Time Lapse” çekim teknigi ile görüntülendi. Birçok farkli açilardan saatlerce görüntülenen Nemrut Kalderasi, üzerinden geçen yogun bulut geçisleri ile seyrine doyumsuz görüntüler olusturdu. Özellikle Time Lapse (zaman atlamali çekim) teknigi ile görüntülenen bulut geçisleri, Nemrut Kalderasi’nin büyüleyici atmosferini gözler önüne serdi. 2 bin 700 rakimdaki etkileyici doga harikasi, yogun bulut geçisleri ile adeta bir görsel sölen sundu. Bulutlarin kaldera üzerindeki ahenkli dansi, izleyenlere unutulmaz anlar yasatti. Nemrut Kalderasi’nin bu benzersiz dogal güzelligi, bölge turizmine büyük katki saglarken, ayni zamanda doga fotografçilarinin ve meraklilarinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaldera üzerindeki bulut geçislerini görüntülemek için 2 bin 700 rakimdaki kaldera zirvesine çikan doga fotografçilarindan Oktay Subasi, bir grup arkadasiyla birlikte zaman atlamali çekim teknigi ile kaldera üzerindeki bulut geçislerini kaydettiklerini söyledi.

Saatlerce süren kayit sonrasinda birbirinden etkileyici sonuçlar elde ettiklerini kaydeden Subasi, bulut geçislerinin kalderanin güzelligine güzellik kattigini ifade etti.

Doga fotografçisi Hakan Okay da, kalderanin benzersiz manzarasinin bulut geçisleriyle birlikte görsel sölene dönüstügünü belirtti.

Nemrut Kalderasi’nin dogal güzelliginin ve bulut geçislerinin büyüleyici etkisinin fotografçilar için essiz bir firsat sundugunu dile getiren Okay, "Nemrut Kalderasi’nda çekim yapmak, her defasinda yeni ve büyüleyici manzaralar yakalama imkani taniyor. Bulutlarin kaldera üzerindeki hareketi, doganin ne kadar dinamik ve degisken olabilecegini gösteriyor. Bu tür görüntüler, doganin sihirli anlarini yakalamak isteyen fotografçilar için iyi bir firsat oluyor. Yazin yemyesil dogasi, kisin ise karla kapli manzarasi ile Nemrut Kalderasi, her zaman etkileyici. Burada çekim yapmak, doganin farkli yüzlerini belgelemek için mükemmel bir firsat sunuyor. Bizlerde 2 bin 700 rakimdaki kaldera zirvesinden zaman atlamali çekim teknigi ile ilk defa bulutlarin kaldera üzerinden geçislerini görüntülemeye çalistik. Sonuçlar gerçekten mükemmel oldu. Kendine hayran birakan Nemrut, yogun bulut geçisleri ile adeta bir görsel sölen sundu. Bulutlarin kaldera üzerindeki ahenkli dansi, bizlere unutulmaz anlar yasatti” diye konustu.

Kaynak: İHA