Amasya'da Pazarda Kaybolan Altin Kesesini Pazarci Hasan Kalburcu Buldu

Amasya’da semt pazarinda kaybolan altin kesesini 40 yillik pazarci esnafi Hasan Kalburcu buldu. Günün sonunda satamadigi ürünleri toplarken tezgahindaki limonlarin arasina düsen altin kesesini fark eden 53 yasindaki Kalburcu, durumu zabita ekiplerine bildirip sahibine teslim edilmesini sagladi.

Amasya'da Pazarda Kaybolan Altin Kesesini Pazarci Hasan Kalburcu Buldu
Istasyon Semt Pazarinda alisveris yaparken altin kesesini düsürdügünü fark eden bir vatandas, aramalarina ragmen bulamayinca durumu Amasya Belediyesi Zabita Müdürlügü ekiplerine bildirdi. Durum yapilan anonsla pazarci esnaflarina ve vatandaslara duyuruldu.

O anonsu Hasan Kalburcu da isitti. Çevresine bakip göremeyince isine devam etti. Günün sonunda satamadigi ürünleri toplarken tezgahindaki limonlarin arasindaki altin kesesini fark eden evli ve bir çocuk babasi Kalburcu, durumu zabita ekiplerine bildirdi. Açilan kesenin içindeki yaklasik 35 bin lira degerindeki iki altinin sahibine teslim edilmesini sagladi.

Çocuklugundan bu yana pazarcilik yaparak ailesinin geçimini saglayan Kalburcu, “Helalimizle kazanmanin derdindeyiz. Haksiz bir kazanca Allah el sürdürmesin” dedi.

Amasya Pazarcilar Dernegi Baskani Tolga Güven de, üyelerini kutlayarak onunla gurur duyduklarini söyledi.

Kaynak: İHA