Yabanci Medya Türkiye Karalamasinda Baltayi Yine Tasa Vurdu

Antalya Cumhuriyet Bassavciligi, bazi yabanci kurulus ve sosyal medya hesaplarinda Antalya’nin Kemer ilçesindeki bir otelde yabanci turiste yönelik polisin iskence ve cinsel saldiri yaptigina yönelik iddialari yalanladi. Olayin iki sevgili arasindaki kavgadan ibaret oldugu belirlenirken açiklamada, “Kadin ve erkek sahsin kolluk birimlerince iskence ve tacize maruz birakildiklari iddiasi gerçegi yansitmamakta olup olay, taraflarin arasinda yasanan kavga olayindan ibarettir” denildi.

Bazi yabanci basin kuruluslari ile sosyal medya hesaplarinda “Yabanci Basinda Türkiye” kullanici ismi altinda Antalya ili Kemer ilçesindeki bir otelde, Türk polisinin kendisine iskence ettigi, kiz arkadasina da cinsel saldirida bulunulduguna iliskin haber ve paylasimlarla ilgili, Antalya Cumhuriyet Bassavciligi açiklama yapti.

Açiklamada, Beldibi Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir otelde konaklayan Ingiliz uyruklu kadin P.L.T. ve erkek arkadasi B.J.A.H. isimli sahislarin konaklamakta oldugu otelin odasinda kiskançlik sebebiyle sözlü olarak tartistiklari, tartisma sonucunda B.J.A.H.’nin P.L.T.’yi darp ederek yaraladigi, P.L.T.’nin de erkek arkadasi tarafindan darp edilmesine dayanamayip ilaç içerek intihara tesebbüs ettigi ve ardindan da erkek arkadasindan sikayetçi ve davaci oldugu belirtildi.

Açiklamanin devaminda ise, “Mülhakatimiz Kemer Cumhuriyet Bassavciliginca baslatilan sorusturma kapsaminda süpheli B.J.A.H. isimli sahis 07.05.2024 tarihinde yakalanarak gözaltina alinmis, sevk edildigi Sulh Ceza Hakimligince Kasten Yaralama suçundan 07.05.2024 tarihinde tutuklanmistir. Bu yönüyle yabanci basin ve sosyal medya platformlarinda ’Yabanci Basinda Türkiye’ kullanici ismi altinda kadin ve erkek sahsin kolluk birimlerince iskence ve tacize maruz birakildiklari iddiasi gerçegi yansitmamakta olup olay, taraflarin arasinda yasanan kavga olayindan ibarettir” denildi.
Kaynak: İHA