Osmangazi'de Ilk Kresin Temeli Atiliyor

Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin tarafindan seçim döneminde duyurulan ’Osmangazi’nin Mahallelerine Kres’ projesi çerçevesinde Hamitler Mahallesi’nde insa edilecek olan ilk kresin temeli 30 Mayis Persembe günü atiliyor.

Seçim döneminde Osmangazi’nin birçok noktasina kres insa edeceklerini açiklayan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, göreve baslamasinin üzerinden henüz iki ay bile geçmeden bu vaadini yerine getirmek adina kollari sivadi. Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayirsever bir vatandasin katkilariyla insa edilecek kres için ilk kazma 30 Mayis Persembe günü vuruluyor. 80 ögrenci kapasitesine sahip kres, çocuklara çagdas ve nitelikli bir egitim imkani sunacak.

Osmangazi halkina verdikleri sözleri bir bir yerine getireceklerini ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Seçim döneminde vatandaslarimiza vermis oldugumuz sözler var. Bu sözlerden bir tanesi de Osmangazi’nin birçok noktasina kresler insa etmekle ilgili. Bu sözümü yerine getirmek adina ilk kazmamizi vuruyoruz. Teknik olarak 0-36 aylik bakim merkezlerine kres, büyüklerine gündüz bakim evi deniliyor. Gündüz bakim evi adi altinda insa edecegimiz ilk kresimizin temelini Hamitler Mahallesi’nde atacagiz. Insa etmeyi planladigimiz diger kresler için de yer tespitlerimizi yaptik. Bu kreslerimizi de hayirsever vatandaslarimizin katkilari ile insa edecegiz. Belediye kasasindan bir kurus dahi para çikmadan bu projeleri hayata geçirecegiz. Ilk kresimizin insaatini iki üç ay içerisinde tamamlayarak, çocuklarimizin kullanimina açmayi planliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA