Köpek Saldirisinda Esini Kaybetti, Yasananlari Unutamiyor

Karaman’in Kazimkarabekir ilçesinde, çoban köpeginin saldirmasi sonucu esini kaybeden Izzet Berk, bu tür olaylarin bir daha yasanmamasi için agir cezalar getirilmesini istedi. Yasananlari hala unutamadigini anlatarak gözyasi döken Izzet Berk, “O benim elim ayagimdi“ dedi.

Köpek Saldirisinda Esini Kaybetti, Yasananlari Unutamiyor
Kazimkarabekir ilçesinin Sinci köyünde hayvancilik ve çiftçilikle ugrasan Izzet Berk (69), esi Dudu Berk’in (63) 5 Ekim 2022 tarihinde köydeki evlerinin önünde çoban köpeginin saldirisina ugramasi sonucu hayatini kaybettigini söyledi.



"Agir cezalar getirilsin"

Köy mezarligina giderek esine dua eden Izzet Berk, yasananlari hala unutamadigini anlatti. Gözyaslarini tutamayan Izzet Berk, “2 yildir yalniz kaldim. O benim elim ayagimdi“ dedi.

Berk, saldiri amaçli köpek besleyenlere en agir cezalarin verilmesini isteyerek, “Bu tür egitilmis köpeklerin silahtan farki yok. Eger bunun cezasi yoksa bu millet silah tasimaz, cani sikildiginda gider köpegi üzerine salar ve adami öldürtür. Çikacak yasada cezalar agir olmasi lazim. Köpek besleyen ve tasiyan vatandaslar kesinlikle köpegine sahip çikacak. Eger disarida gezdiriyorsa tüm önlemlerini alarak tasmasini takacak. Bakmiyorsa da tasimayacak ve beslemeyecek. Devletimiz basibos köpekler için hayvan barinaklari yaparak bu hayvanlari kisirlastirsin. Kesinlikle üretilmesine izin vermesin. Ben bunlari isterim“ diye konustu.



"Köylerdeki çoban köpekleri için de tedbir alinsin"

Köylerdeki çoban köpekleri için de tedbirler alinmasini isteyen Izzet Berk, “Koyun köpeklerinin de koyun sürüsüyle köye giderken de, gelirken de baglanmasi lazim. Herkesin çocugu var. Her koyun sürüsünde neredeyse 10 köpek var. Bunlar bir çocuga saldirsa parçalar ve öldürür. Ben de koyun çobanligi yaptim. Benim de de köpekler vardi, kimsenin canini yakmadim“ dedi.

Kaynak: İHA