Damak Çatlatan Lezzetler Osmaniye'de Görücüye Çikti

Osmaniye’de "Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi" etkinliginde kentin yöresel lezzetleri ile ürünleri sergilenerek tanitildi.

Damak Çatlatan Lezzetler Osmaniye'de Görücüye Çikti
Osmaniye Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan “Türk Mutfagi Haftasi" etkinlikleri çerçevesinde Cebelibereket Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Etkinlikte vatandaslar dövme pilavi, sarma, dolma, etli kömbe, içli köfte, toyga çorbasi, Zorkun tava gibi yöresel ürünlerin ikrami yapildi. Ayrica tescilli ürünlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanitimi da büyük begeni topladi.

Bu tür etkinliklerin mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarilmasi için önemli oldugunu söyleyen Osmaniye Il Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun, "21-27 Mayis tarihleri Türk Mutfagi haftasi olarak ilan edildi. Osmaniye’nin cografi konumu, tarihi süreç içerisindeki bölgede kurulan uygarliklar, göçte gelen topluluklarin getirdigi yeni açilimlar, ilimizin mutfak kültüründeki çesitliligi ve zenginligi arttirmistir. Osmaniye’mizin bulundugu cografi konum nedeniyle Çukurova’nin mutfaginin genel karakteristik özelliklerini bünyesinde barindirmaktadir. Osmaniye mutfagi içerisinde ayni zamanda Akdeniz mutfaginin özelliklerini yansitabilecek düzeyde bir beslenme seklinin de var oldugu bir gerçektir. Osmaniye tarihi dokusu, zengin, yöresel lezzetleriyle ülkemizdeki önemli gastronomi sehirlerarasinda yer almaktadir. Toyga çorbasi ayni zamanda kültürel miras listesi içerisine de girmis bulunmaktadir. Osmaniye mutfak kültürü ve yöresel ürünlerimizin gerek ilimizde gerekse yurtiçinde kutlanilmasi yerel ve ulusal arenada ses getirecektir" dedi.

Kaynak: İHA