Denizli OSB'de Yenilenebilir Enerji Ve Sinirda Karbon Uygulamasi Konusuldu

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlü ev sahipliginde; KOSGEB Denizli Il Müdürlügü, Denizli Ticaret Odasi isbirliginde sanayicilere yönelik ‘Yenilenebilir Enerji ve Sinirda Karbon Uygulamasi Semineri’ gerçeklestirildi.

Denizli OSB'de Yenilenebilir Enerji Ve Sinirda Karbon Uygulamasi Konusuldu
Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlügü, bugünün ve gelecegin önemli konularindan olan yenilenebilir enerji, karbon ayak izi, sinirda karbon uygulamasi ve enerji tasarruflari gibi basliklarda çesitli etkinlikler düzenleyerek sanayicileri alaninda uzman isimlerle bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda KOSGEB, Denizli Ticaret Odasi ve Solarçati firmasinin isbirliginde Denizli OSB Konferans Salonu’nda, ‘Yenilenebilir Enerji ve Sinirda Karbon Uygulamasi Semineri’ gerçeklestirildi.

Konusmacilar katilimcilari, çati üstü GES, arazi GES, rüzgar enerji santralleri, elektromobilite, Sinirda Karbon Vergisi ve gelecek riskler, KOSGEB Yesil Sanayi Destegi, Sinirda Karbon Uygulamasi ve Karbon Sertifikalanmasi konularinda bilgilendirirken, katilimcilar merak ettikleri sorulari sorma imkani buldular.

“Denizli’ye 15’e yakin solar sarj istasyonu kurduk”

Düzenlenen etkinlik hakkinda bilgiler veren Pamsolar Enerji Yönetim Kurulu Baskani Yalçin Kaplan; “Denizli’deki sanayicilerimize bugünün ve yarinimizin önemli konularindan olan ‘karbon sertifikasyonu’ konusunda bilgiler paylasmak için buradayiz. Konusunda yetkin olan Türkiye çapindan isimleri davet ederek sanayicilerimizle bulusturmak istedik. Biz Denizli firmasi olarak her zaman ihracatçilarin önünü açmayi ve gelecekte sorunlari yasamadan çözüm yollarini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Solarçati firmasi ile çok uzun zamandir Denizli’de solar sarj istasyonlarini kuruyoruz. Elektrikli arabalar hayatimiza dahil oldugu için sarj istasyonlarinin nasil olacagi sorusunun yanitini simdiden çözmüs ve Denizli’ye 15’e yakin istasyonu kurmus bulunmaktayiz. Önemi oldukça büyük olan bu etkinligimize ev sahipligi yapan Denizli OSB Müdürlügümüze çok tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA