Çiglik, Salvador Dali, Frida Kahlo, Mona Lisa, Van Gogh Ve Kaplumbaga Terbiyecisi Bar Oynadi

Erzurum’da bir ögretmen ve iki ögrencisi dünyaca ünlü isimleri Erzurum halk oyunu barda bulusturdu, yagli boya tablosunda bir araya getirdi.

Çiglik, Salvador Dali, Frida Kahlo, Mona Lisa, Van Gogh Ve Kaplumbaga Terbiyecisi Bar Oynadi
Uzun yillardir ögrencilerine özgün ve Erzurum kültürünü tanitma adina orijinal fikirler üretme firsati veren Raci Alkir Güzel Sanatlar Lisesi’nin yil sonu sergisinde yine dikkat çeken eserler ortaya konuldu. Serginin en gözde ve dikkat çeken eseri ise Resim Ögretmeni Yakup Dursun, ögrencileri Fadime Karadeniz ve Gayenur Varhan’in firçasinda 4 aylik bir emekle tuvale yansiyan çalisma oldu.

Son yillarda Erzurum konseptli eserle ögrencileri kültür ve sanata daha fazla yakinlastirmayi hedeflediklerini anlatan Raci Alkir Güzel Sanatlar Lisesi Resim Ögretmeni Yakup Dursun, "Ögrencilerimle birlikte bu defa Edvard Munch’in Çiglik’ini, Frida Kahlo’yu, Salvador Dali’yi, Leonardo Da Vinci’nin ünlü portresi Mona Lisa’yi, Van Gogh ve Osman Hamdi’nin Kaplumbaga Terbiyecisi’ni bir araya getirdik. Erzurum halk oyunlarinin önemli bir unsuru olan bar oyununda resmettik. Mekan olarak Atatürk anitinin da bulundugu Havuzbasi’ni tercih ettik.” dedi.

Fadime Karadeniz ve Gayenur Varhan da ögretmenlerinin fikriyle dünyaca ünlü renkli isimleri Erzurum Halk Oyunu kiyafetleriyle bar oynarken resimlediklerini belirterek, “Çizerken büyük keyif aldik. Kültürümüzü ve geleneklerimizi farkli bakis açilariyla herkese ulastirmak istedik” dedi.

Kaynak: İHA