Bodrum Kalesinde Antik Çag'dan Günümüze Mugla Mutfagi Kitabi Tanitildi

Antik çaglardan günümüze kadar Mugla mutfaginin lezzetlerinin toplandigi kitabin tanitimi Mugla Valisi Idris Akbiyik ve esinin katilimi ile Bodrum Kalesinde yapildi.

Bodrum Kalesinde Antik Çag'dan Günümüze Mugla Mutfagi Kitabi Tanitildi
Mugla Valiligi koordinesinde, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Kapurcuk Kültür ve Gastronomi Isletmesi ve Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi isbirligi ile hazirlanan kitapta antik çaglar, Osmanli dönemi ve günümüze ait yemek tarifleri yer aliyor.

Mugla mutfak mirasinin tanitimi ve markalasmasi, bölgede gastronomi turizminin canlandirilmasi hedeflenerek olusturulan kitapta yer alan tariflerin içinden olusturulan özel menü ile her yemegin mitolojisi-tarihsel hikâyesi davetlilere anlatildi ve tadim etkinligi yapildi.

Kitap yazimi proje koordinatörü Mugla Valiligi AB ve Dis Iliskiler Bürosu Proje Uzmani Doç. Dr. Buket Balliel Ünal, Editörler; Girisimci ve Kapurcuk Marka Direktörü Av. S. Ece Baysal, Ögretim Görevlisi Dr. Selma Atabey, Ögretim Görevlisi Dr. Alper Gölbas, tüm kazi baskanlari ve bölüm yazarlari ile hazirlanmistir. Antik döneme ait 35, Osmanli dönemine ait 6, yöresel ve günümüze ait 25 yemek tarifi ile toplam 66 tariften olusmaktadir.

Antik Çag’dan Günümüze Mugla Mutfagi kitabi; tüm kazi baskanlarindan bölgelerine ait yemek kültürü verileri, bölüm yazarlari tarafindan kaleme alinan ilçenin cografi konumu, demografik özellikleri, tarihi, yazarin kazi çalismalarini yürüttügü alanlarda yapilan kazilar sirasinda tespit edilen arkeolojik veriler, editörler tarafindan yazilan ürün bazli bölümleri, mutfagimizi yüzyillardir zenginlestiren ürünleri ve tarihten bugüne yemek tarifleri ile olusturuldu.
Kaynak: İHA