Bando Takiminin Bayburt Konseri Milli Ve Manevi Duygulari Kabartti

19 Mayis Gençlik Haftasi çerçevesinde 3’üncü Ordu Bölge Bando Komutanligi tarafindan Bayburt’ta konser düzenlendi. Olumsuz hava sartlari sebebiyle Kapali Spor Salonu’nda organize edilen konserde, bando takimi marslardan ve türkülerden olusan 11 eser seslendirdi.

Bando Takiminin Bayburt Konseri Milli Ve Manevi Duygulari Kabartti
Albay Ibrahim Aygören emir komutasindaki bando takimi, milli ve manevi duygulari harekete geçiren, 7’den 70’e herkesin ezbere bildigi marslari söylediler. Salonu dolduranlar, marslara ve türkülere hep bir agizdan eslik ettiler. Türkülerin ve marslarin ardindan, bando solisti tarafindan Orhan Saik Gökyay’in ’Bu Vatan Kimin’ siiri seslendirildi. Büyük begeni toplayan siirin sonunda salondakiler, bando takimini ayakta alkisladilar.

Milli ve manevi duygulari kabartan, güzel anlar yasatan bando takimina tesekkür eden Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "3. Ordu Komutanligimiza huzurlarinizda tesekkür ederim. Kiymetli hemsehrimiz, Milli Savunma Bakanimiz Yasar Güler pasamiza da ayrica çok tesekkür ederim. Geçtigimiz hafta, Milli Savunma Bakanliginin Mehteran Birligi’nin konserini izlemistik. Simdi de 3’üncü Ordu Bölge Komutanliginin konserini dinledik. Hepsinin ayaklarina saglik hos geldiler, seref verdiler. Milli ve manevi duygularimizi kabarttilar, bize çok güzel anlar yasattilar. Sizlerin sahsinda Türk Silahli Kuvvetlerimize, bütün askerlerimize, bütün Mehmetçik’e Bayburt’tan selamlarimi sunuyorum. Allah ayaklariniza tas degdirmesin, yollariniz, bahtlariniz hep açik olsun. Ay yildizli al bayragimiz her zaman dalgalansin diyerek, hepinize saygilarimi sunuyorum" dedi.

Vali Eldivan’in ardindan kisa bir konusma gerçeklestiren Garnizon Komutani Topçu Albay Gürol Akkaya da 3’üncü Ordu Bölge Komutanligi Bando Takimina verdikleri konserden ötürü tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan, plaket takdime geçildi. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Garnizon Komutani Topçu Albay Gürol Akkaya ve günün anisina bando takimi sefi Albay Ibrahim Aygören’e plaket takdiminde bulundu.

Konser programi, toplu hatira fotografi çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA