Aydin Merkezli 17 Ilde Dolandiricilik Yapan 38 Kisiden 18'I Tutuklandi

Aydin merkezli 17 ilde organize suç örgütüne yönelik gerçeklestirilen operasyonda 1 milyar 49 milyon TL’lik islem hacmine ulasarak dolandiricilik gerçeklestiren ve bu parayi kripto varliklara çevirerek akladiklari tespit edilen 38 süpheliden 18’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aydin Merkezli 17 Ilde Dolandiricilik Yapan 38 Kisiden 18'I Tutuklandi


Nazilli Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Aydin Il Jandarma Komutanligi, Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan yapilan çalismalarda, “Bilisim Sistemlerini Kullanmak Suretiyle Nitelikli Dolandiricilik ve Suç Gelirlerini Kripto Varliklar Üzerinden Aklama” suçlarini örgütlü olarak isleyen organize suç örgütü üyesi süphelileri tespit edildi. Suç örgütünün hiyerarsik yapisi içerisinde yer alan ve suç faaliyetlerini organize bir sekilde isleyen süphelilerin yakalanmasi ve suç unsurlarinin ele geçirilmesi için dügmeye basildi. Aydin’in Nazilli ilçesi merkezli, Izmir, Istanbul, Hatay, Ankara, Sakarya, Diyarbakir, Gaziantep, Manisa, Bartin, Tekirdag, Van, Balikesir, Sivas, Samsun, Kütahya ve Usak olmak üzere 17 ilde es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

Operasyonda 38 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, suçta kullandiklari çok sayida dijital materyale el konuldu. Süpheliler adli islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikarilan 38 süpheliden 18’i tutuklanarak cezaevine gönderildi, 19’u adli kontrol sartiyla, 1’i de savcilik ifadesinin ardindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA