Sorgun'da 3. Kitap Fuari Törenle Açildi

Yozgat’in Sorgun ilçesinde Belediye tarafindan düzenlenen 3 .Kitap Fuari kitapseverlerin ziyaretine açildi.

Sorgun'da 3. Kitap Fuari Törenle Açildi


Sakir Efendi Sehir Meydani’nda düzenlenen ve 24 Mayis - 2 Haziran tarihleri arasinda açik kalacak olan kitap fuari, yazarlari ve

okurlari agirlayacak. Açilis töreninde konusan Vali Mehmet Ali Özkan, " Kentler sadece cografyaya yapilan yatirimlarla, sadece ticaretle büyümez, kentleri degistiren insanlarin düsüncesi, insanlarin fikriyatidir" dedi.



Bu tip etkinliklerin Anadolu’yu yesertmek, gönüllerde taht kurmak için vesile olan günler oldugunun altini çizen Özkan “Belediyemiz de ticaretiyle gelisen, öne çikan Sorgun ilçemizi, ayni zamanda gönüllerde yesertmek, insanlarimizi Türk Milleti’nin özü, üslubu, gönlüyle bulusturmak için bu etkinliklere devam ediyor. Kentler sadece cografyaya yapilan yatirimlarla, sadece ticaretle büyümez, kentleri degistiren insanlarin düsüncesi, insanlarin fikriyatidir. Iste bu organizasyonlarda hem düsüncelere hem de gönüllere yapilan yatirimlar olarak gönlümüzde yer tutmaya devam edecektir” seklinde konustu.



Sorgun Belediye Baskani Mustafa Erkut Ekinci de, belediye olarak kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini, bu yil üçüncüsü düzenlenen Kitap Fuari’na katilimin çok iyi oldugunu söyledi.

Ekinci, Kitap Fuari’na 75’e yakin yayinevi ve çok sayida yazar katildigini ve 10 gün açik kalacagini vurguladi.

Sorgun Belediyesi olarak sehirlesmeyle ilgili yatirimlarin yani sira ayni zamanda toplumun imariyla ilgili de bir isler yapmaya çalistiklarini ifade eden Ekinci “Yani sadece sehirleri imar etmek yetmiyor. Ayni zamanda toplumu da imar etmek gerekiyor. Iste kitap fuari da bu imar için önemli unsurlardan bir fuarimizin ilkini düzenledigimizde ki cosku, üçüncüsünde de var. Sosyal faaliyetler, sportif faaliyetler toplumlari kucaklayan, bütünlestiren ve toplumun imarina da fayda saglayacak etkinliklerdir. Bunlari yapmak ta belediye olarak bizim görevimizdir. Insallah bundan sonraki süreçte de ayni hizla devam ederiz” diye konustu.



Ekinci, panel, söylesi, imza günleri ve etkinliklerle dolu kitap fuarini 100 binden fazla kisinin ziyaret etmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Konusmalarin ardindan kitap fuarinin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA