Ordu Sehir Hastanesi Insaati Yüzde 99 Tamamlandi

Ordu’ya saglik alaninda sinif atlatacak olan, 250 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve ihtiyaç duyuldugunda bin 600 yatak kapasitesine ulasabilen sehir hastanesinin insaati yüzde 99’a ulasti.

Ordu Sehir Hastanesi Insaati Yüzde 99 Tamamlandi
Yapimina, 2021 yilinin mart ayinda baslanan sehir hastanesinde çalismalar hizli bir sekilde devam ediyor. Çalismalarin sürdügü Ordu Çevre Yolu’nun yaninda, üniversite yerleskesi içerisinde yer alan hastane, ilin en temel ihtiyaçlarindan birisi olan hastane sorununu çözüme kavusturacak. Saglik Bakanligi’nin öz kaynaklari ile yapilan ve 250 bin metrekare arsa üzerine insa edilen hastanede bin 20 adet de sismik izolatör bulunuyor.

Tek kisilik odalar, gerektiginde 2 hastanin da kullanabilecegi sekilde dizayn edildi

Mevcut yatak kapasitesi 910 olan ancak ihtiyaç duyulmasi halinde 1600 yatak kapasitesine ulasabilen Ordu Sehir Hastanesi, sadece Ordu degil komsu illerdeki hastalara da hizmet verecek. Ilin saglik ihtiyacini karsilayacak olan hastanenin fiziki tamamlanma oraninin yüzde 99’a ulasirken, çevre düzenleme çalismalari da sürüyor.

“Memleketimize yakisan yapiliyor”

Hastane bölgesinde çevre düzenleme isinde is makinesi ile çalisan Celal Akçay, “Gerçekten de memleketimize yakisan yapiliyor. Devletimizden ve milletimizden Allah razi olsun. Sadece bize degil komsu illere de faydali olacaktir. Su anda çok güzel bir sekilde çalismalar da devam ediyor. Artik baska illere de gitmeye gerek kalmayacak” diye konustu.



“Baska illere gitmeye gerek kalmayacak”

Tacettin Sendinç ise il olarak hastaneye ihtiyacin fazla oldugunu söyledi.

Ordu Sehir Hastanesi’nin tamamlandiginda bölgeye hizmet verecek kapasitede oldugunu ifade eden Sendinç, “Samsun ve Trabzon’a gitmeye gerek kalmayacak. Yapanlardan Allah razi olsun. Suanda hava sartlari engellese de hizli bir sekilde devam ediyor” seklinde konustu.



“Hizli bir sekilde yapiliyor”

Oktay Sevinç isimli vatandas da “Hizli bir sekilde yapildigina sahit oluyoruz. Ordu’nun buna ihtiyaci vardi. Insanlar Samsun ve Trabzon’a gitmekten kurtulacaklar" dedi.

Kaynak: İHA