Yozgat'ta Yöresel Lezzetler Görücüye Çikti
Yozgat’ta Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde katilimcilara, kentin cografi isaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri ikram edildi.

Yozgat’in tarihi, kültürü ve damat tadiyla kadim bir kent oldugunu söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Bizler Yozgat’in hem kültürünü hem de damak tadini tekrardan yasatmak ve gelecek kusaklara aktarmak üzere etkinlikler düzenliyoruz. Bu haftada yöresel kültürü yansitmak ve anlatmak üzere böyle bir etkinlikte bir adayiz. Yozgat sadece cografyasiyla degil kültürüyle, siirleriyle, türküleriyle ve damak tadiyla kadim Türk milletinin özünü barindiran bir kent. Dilegimiz bu kültürü yasatmak. Bugün de arkadaslarimiz yöresel lezzetleri sunmak üzere çok emek verdiler. Katki sunan herkese tesekkürler ediyorum.” dedi.
Yozgat Valisi Özkan ve beraberindekiler tanitim stantlarini gezdi, etkinlikte kente ait yöresel yiyecekler katilimcilara ikram edildi.
