Yozgat'ta Yöresel Lezzetler Görücüye Çikti

Yozgat’ta Türk Mutfagi Haftasi etkinlikleri çerçevesinde katilimcilara, kentin cografi isaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri ikram edildi.

Yozgat'ta Yöresel Lezzetler Görücüye Çikti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde kutlanan Türk Mutfagi Haftasi çerçevesinde Il Kültür ve Turizm Müdürlügünce etkinlik organize edildi. Cumhuriyet Meydaninda düzenlenen etkinlikte testi kebabi, tandir, arabasi, nohut kavurmasi, gilik, yumurta tatlisi, salep ve un helvasi gibi yöresel ürünlerin tanitimi yapildi.

Yozgat’in tarihi, kültürü ve damat tadiyla kadim bir kent oldugunu söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Bizler Yozgat’in hem kültürünü hem de damak tadini tekrardan yasatmak ve gelecek kusaklara aktarmak üzere etkinlikler düzenliyoruz. Bu haftada yöresel kültürü yansitmak ve anlatmak üzere böyle bir etkinlikte bir adayiz. Yozgat sadece cografyasiyla degil kültürüyle, siirleriyle, türküleriyle ve damak tadiyla kadim Türk milletinin özünü barindiran bir kent. Dilegimiz bu kültürü yasatmak. Bugün de arkadaslarimiz yöresel lezzetleri sunmak üzere çok emek verdiler. Katki sunan herkese tesekkürler ediyorum.” dedi.

Yozgat Valisi Özkan ve beraberindekiler tanitim stantlarini gezdi, etkinlikte kente ait yöresel yiyecekler katilimcilara ikram edildi.
Kaynak: İHA