Hatay Büyüksehir Belediyesi'nden Evden Hastaneye Ulasim Hizmeti

Hatay Büyüksehir Belediyesi, tibbi donanima sahip 6 mavi seritli hasta nakil araci ile il genelinde saglik hizmetleri sunmaya devam ediyor. Vatandaslar, randevularini aldiklari hastanelere güvenle ulastiriliyor.

Hatay Büyüksehir Belediyesi'nden Evden Hastaneye Ulasim Hizmeti
Hatay Büyüksehir Belediyesi (HBB), il genelinde hastane randevulari için gerekli tibbi donanima sahip özel mavi seritli araçlarla hasta nakil hizmeti sunmaya devam ediyor. HBB Saglik ve Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi ekipleri, acil müdahale gerektirmeyen hastalari adreslerinden alarak randevu olusturduklari hastanelere güvenle naklediyor. Islemleri tamamlanan hastalar ise ayni özenle adreslerine geri birakiliyor.

Hizmetten yararlanmak isteyen yataga bagli ve bakima muhtaç vatandaslarin, hastane randevularindan en az 3 gün önce 444 12 06 ve 153 numarali telefonlari arayarak basvuruda bulunmalari gerekiyor. Son 20 gün içinde HBB saglik ekipleri, il içinde 179, il disina ise 6 hastayi hastanelere nakletti. Yetkililer, Saglik Bakanligi tarafindan belirlenen standartlara uygun donanima sahip araçlarla, mesai saatleri içinde evden hastaneye ve hastaneden eve tasima islemlerinin gerçeklestirildigini belirtti.

Kaynak: İHA