Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'KISKAÇ-16 Operasyonlarinda 46 Süpheli Yakalandi'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Ankara merkezli 28 ilde FETÖ’ye yönelik gerçeklestirilen KISKAÇ-16 operasyonlarinda 46 süphelinin yakalandigini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Ankara merkezli 28 ilde FETÖ’nün Emniyet Mahrem Yapilanmasi içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren sahislara yönelik düzenlenen KISKAÇ-16 operasyonlarinda 46 süpheli yakalandi. FETÖ’cülere göz açtirmayacagiz. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberligi için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarimiz kararlilikla devam edecek" ifadelerini kullandi.

Paylasiminda, Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, Emniyet Genel Müdürlügü KOM Baskanligi koordinesinde; aralarinda Ankara, Istanbul, Bursa ve Tokat basta olmak üzere 28 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarin detaylarina iliskin bilgi veren Yerlikaya, su ifadeleri kullandi:

"Örgütün kendi içinde olusturdugu hiyerarsiye göre hareket ettikleri, devletin farkli kademelerinde görev aldiklari, çesitli görev ve vasiflardaki örgüt üyelerinin, kendilerine zimmetlenen emniyet mensubu sahislarla toplantilar gerçeklestirdikleri, örgüte kazandirmaya çalistiklari emniyet mensuplariyla ilgili çesitli faaliyetler planladiklari, emniyet personellerini aile, tayin ve saglik durumlarina kadar takip ettikleri ve personellerini örgütün kendi içerisinde olusturdugu kodlamalara göre kodladiklari ve örgütün ’mahrem yapilanmasi’ içerisinde sorumlu düzeyde görev alanlari da örgüte baglilik durumuna göre kodlayarak, kisisel ve örgütsel bilgileri kaydettikleri tespit edildi."
Kaynak: İHA