28 Ilde Düzenlenen FETÖ Operasyonlarinda Kamuda Görev Yapan 44 Kisi Gözaltina Alindi

Kamu kurumlarinda aktif görev yapan 44 kisi hakkinda FETÖ yapilanmasinda mahrem imam olduklari iddiasiyla gözalti karari verildi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi 28 ilde es zamanli olarak gerçeklestirilen operasyonlar neticesinde kamu kurumlarinda aktif görev yapan 44 kisinin FETÖ yapilanmasinda ‘mahrem imam sorumlusu’ iddiasiyla gözaltina alindigini duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligindan konuya iliskin yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Ankara Cumhuriyet Bassavciligimiz Terör Suçlari Sorusturma Bürosunca yürütülen sorusturmalar kapsaminda; FETÖ/PDY silahli terör örgütünün Emniyet Genel Müdürlügünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, Emniyet personelini örgütün kendi içerisinde olusturdugu sisteme göre kodlama ve kazanilan elemanlarin örgütsel baglilik durumlarini takip ederek kaydetme faaliyetleri dogrultusunda, örgüt tarafindan ‘mahrem imam’ olarak görevlendirilen, halen çesitli kamu kurum veya kuruluslarinda aktif olarak çalistiklari anlasilan (46) ‘Emniyet Mahrem Sorumlusu’ süphelinin, Ankara merkezli 28 ilde, 21.05.2024 tarihinden itibaren es zamanli olarak gözaltina alinmalarina karar verilmistir. Halen 44 süpheli yakalanarak gözaltina alinmistir. Sorusturmaya çok yönlü olarak devam edilmektedir.”
Kaynak: İHA