YÖK Baskani Düzce Üniversitesi'ne Konuk Oldu

Düzce Üniversitesi’ni ziyaret eden Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, onur konugu olarak bir dizi programa katilim sagladi.

YÖK Baskani Düzce Üniversitesi'ne Konuk Oldu
Ilk olarak Rektörlük önünde karsilanan YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Düzce Üniversitesi Yönetimiyle bir araya geldi. YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Düzce Üniversitesi Ani Defteri’ni imzaladi. Rektör Sözbir, YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in Düzce Üniversitesi’ne ziyaretinden onur duyduklarini dile getirerek kendilerine hediye takdiminde bulundu.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Düzce Üniversitesi Aricilik Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafindan Yigilca’daki DAGEM merkezinde düzenlenen “20 Mayis Dünya Ari Günü Seremonisi” ile Düzce Üniversitesi programina devam etti. Ardindan Düzce Üniversitesi Süs ve Tibbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis kurdelesi Prof. Dr. Erol Özvar, Prof. Dr. Nedim Sözbir, Prof. Dr. Ilhan Genç, Prof. Dr. Ali Öztürk, Prof. Dr. Serkan Torun, Genel Sekreter Nihat Yildiz ve ögretim üyeleri tarafindan kesildi.

Botanik ve Doga Müzesi, Istanbul’da Bahçe ve Çiçek Sergisi ile Botanik Bahçesi’ni ziyaret eden Erol Özvar, Düzce Üniversitesi Süs ve Tibbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy tarafindan Süs ve Tibbi Bitkiler Botanik Bahçesi hakkinda bilgi aldi.

“Findik Üreticilerinin Mikro Isletmelere Dönüsümü Projesi” dahilinde Düzce Üniversitesi’nde hizmet vermeye baslayan Findik Dönüsüm Merkezi’ni de ziyaret eden Özvar, daha sonra Düzce Üniversitesi ögretim üyelerinin ve ögrencilerinin de yer aldigi Düzce Üniversitesi Senatosu’na katildi.

Ögrencilerle ve akademisyenlerle bir arada olmayi önemsediklerini, YÖK’ün fikirlerini, vizyonunu ve perspektifini üniversitelerle paylasmak istediklerini belirten YÖK Baskani Özvar, üniversitelerin de görüslerini alarak sinerji olusturmak istediklerinin altini çizdi. Düzce Üniversitesi’nin genç nesil üniversite olarak önemli mesafeler kat ettigini dile getiren Prof. Dr. Erol Özvar, daha sonra Türk yüksekögretim sistemi hakkinda önemli degerlendirmelerde bulundu. Yüksekögretim sisteminin dünya ile mukayese edildiginde digerlerinden farklilik gösteren özelliklerinden birini, erisilebilir olmasi seklinde açiklayan Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin disariya açilmasini, yabanci ögrencilerle yabanci akademisyenlerle daha fazla beraber olmasini istediklerini ve yabanci düsmanligina karsi olduklarini sözlerine ekledi. Üniversitelerin nitelikli egitimin yani sira, ülkemizin hem genel, hem de bölgesel kalkinmasina daha fazla katki saglamasi gerektigine dikkat çeken Prof. Dr. Erol Özvar, bunun yetismis, üretken, dinamik arastirma kapasitesi ile olacagini vurguladi. Ögrencilerle de sohbet ederek onlarin üniversite egitimi, kampüs yasami ve kariyer noktasindaki görüslerini de dinleyen Prof. Dr. Erol Özvar’a Düzce Üniversitesi ögrencileri, kendileriyle bir araya gelmesi ve yakin ilgisinden dolayi tesekkür etti.

YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in Düzce Üniversitesi programi, Düzce Üniversitesi Senatosu’nun ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA