Tomurcuk Çayin Alim Fiyati 4 Bin TL Oldu

ÇAYKUR kilogram fiyati 40 bin TL’yi bulan beyaz çayin hammaddesi olan tomurcuk çayi bu yil üreticiden 4 bin TL’ye satin alacak.

Tomurcuk Çayin Alim Fiyati 4 Bin TL Oldu
Çay Isletmeleri Genel Müdürlügü (ÇAYKUR) Imparatorlarin Çayi olarak bilinen Beyaz Çay üretiminde kullanilan tomurcuk çayin alis fiyatini açikladi.

Geçtigimiz yil kilogram fiyati bin 500 TL olan tomurcuk çay, bu yil kilogram fiyati 4 bin TL’den alinacak.

ÇAYKUR yapilan yazili açiklamada beyaz çayda talebin arttigi dile getirilerek “Tesekkül olarak 2014 yilindan itibaren üreticilerimizden yas çay tomurcugu satin alarak ürettigimiz beyaz çay üretimine, artan piyasa talepleri dogrultusunda bu yil da devam edilmektedir. Markamizin prestij ürünlerinden olan “Beyaz Iksir” beyaz çayimizin üretim hammaddesi olan tomurcuk çayin geçen yil 1.500 lira olan kilogram alim fiyati, bu yil 4.000 lira olarak belirlenmistir. Yogun ugras ve toplama hassasiyeti gerektiren tomurcuk çay hasadina üreticilerimizin geçen yillara göre daha fazla ilgi, özen göstermesi ümidiyle; hayirli, bereketli bir çay sezonu temenni ederiz” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan üreticiden yas olarak kilogram fiyati 4 bin TL’den alinacagi duyurulan tomurcuk çayin ÇAYKUR tarafindan islem gördükten sonra kavanozlar halinde ‘Beyaz iksir’ adi altinda satisi yapiliyor. Güncel fiyati 800 TL olan 20 gramlik kavanozlar halinde satilan beyaz çayin kilogram fiyati 40 Bin TL’ye ulasiyor.
Kaynak: İHA