Netanyahu, Hakkinda Tutuklama Emri Çikarilmasi Talebini 'Antisemitizm' Olarak Nitelendirdi

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, Uluslararasi Ceza Mahkemesi (UCM) Bassavcisi Karim Ahmad Khan’in hakkinda tutuklama emri çikarilmasina yönelik talebini “antisemitizm” olarak nitelendirdi.

Netanyahu, Hakkinda Tutuklama Emri Çikarilmasi Talebini 'Antisemitizm' Olarak Nitelendirdi
Uluslararasi Ceza Mahkemesi (UCM) Bassavcisi Karim Ahmad Khan’in hakkinda tutuklama emri çikarilmasi talebinde bulunmasina Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, yayinladigi video mesaj ile tepki gösterdi. Netanyahu, Khan’in talebinin "saçma ve yanlis" oldugunu belirterek, bunun "tüm Israil devletine yönelik" oldugunu söyledi.

Khan’in söz konusu talebi ile Israil askerlerini de hedef aldigini iddia eden Netanyahu, Khan’a hangi cüretle Hamas ile Israil askerlerini kiyasladigini sorarak, Israil ordusunu dünyanin en ahlakli ordusu olarak nitelendirdi. Khan’in talebinin üniversite kampüslerinden Lahey’e tasinan "yeni

antisemitizmin" bir örnegi oldugunu belirten Netanyahu, Israil halkina UCM’nin Israil’in elini kolunu baglama çabasinin basarisiz olacagina, hiçbir uluslararasi organin Israil’i yok etmek isteyenleri vurmasini engelleyemeyecegine ve Israil’in Hamas’a karsi tam zafere ulasacagina dair söz verdi.

Khan, Netanyahu ve Israil Savunma Bakani Yoav Gallant ile Hamas’in Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’in El-Kassam Tugaylari olarak da bilinen askeri kanadinin komutani olan ve Deif adiyla da bilinen Muhammed Diyab Ibrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye hakkinda tutuklama emri çikarilmasi talebinde bulunmustu. Israil ve Hamas üst düzey liderlerine yönelik tutuklama kararlarina iliskin son sözü, Uluslararasi Ceza Mahkemesi yargiçlari söyleyecek.
Kaynak: İHA