Güney Afrika, UCM Bassavcisi Khan'in Israilli Ve Hamasli Yetkililer Hakkindaki Tutuklama Talebini Memnuniyetle Karsiladi

Güney Afrika Devlet Baskani Cyril Ramaphosa, Uluslararasi Ceza Mahkemesi (UCM) Bassavcisi Karim Ahmad Khan’in Israilli ve Hamasli yetkililer hakkinda tutuklama talebinde bulunmasini memnuniyetle karsiladiklarini ifade etti.

Uluslararasi Adalet Divani’nda (UAD) Israil’e karsi soykirim suçlamasiyla dava açan Güney Afrika, Uluslararasi Ceza Mahkemesi (UCM) Bassavcisi Karim Ahmad Khan’in Israilli ve Hamasli yetkililer hakkinda tutuklama talebinde bulunmasini memnuniyetle karsiladi. Güney Afrika Devlet Baskani Cyril Ramaphosa, "Uluslararasi hukukun üstünlügünü korumak, igrenç suçlar isleyenlerin hesap verebilirligini saglamak ve magdurlarin haklarini korumak için hukuk herkese esit sekilde uygulanmalidir" dedi.

Khan, Netanyahu ve Israil Savunma Bakani Yoav Gallant ile Hamas’in Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’in El-Kassam Tugaylari olarak da bilinen askeri kanadinin komutani olan ve Deif adiyla da bilinen Muhammed Diyab Ibrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Baskani Ismail Haniye hakkinda tutuklama emri çikarilmasi talebinde bulunmustu. Israil ve Hamas üst düzey liderlerine yönelik tutuklama kararlarina iliskin son sözü, Uluslararasi Ceza Mahkemesi yargiçlari söyleyecek.
Kaynak: İHA