Baskan Türkel Açiklamasi 'Atakumlularin Güvenine Layik Olacagim'

SAMSUN – Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, kendisine güvenen Atakum halkina layik olacagini ve bu güveni bosa çikarmayacagini söyledi.

Baskan Türkel Açiklamasi 'Atakumlularin Güvenine Layik Olacagim'
Samsun’un Atakum Belediyesi 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni spor ve sanatin bulustugu bir dizi programla kutladi. Kent, dört gün boyunca Gençlik Festivali’nden spor turnuvalarina ve konserlere kadar birçok organizasyona ev sahipligi yapti. CHP Genel Baskani Özgür Özel ve Izmir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay 19 Mayis programi kapsaminda, Baskan Türkel ile bir araya geldi.

ATA Sahne’de sanat mozaigi

19 Mayis kutlamalari kapsaminda Ata Sahne’de organize edilen, ‘Sonsuz Balo, Kurtulus Sergisi’ ile ‘Zamansiz Kadinlar’ gösterimi sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Sunumunu Usta Sanatçi Yasar Gündem’in yaptigi ‘Sonsuz Balo, Kurtulus Sergisi’nde, Stil Dans’in dansçilarinin birbirinden özel performanslari ile Cumhuriyet’in ilk yillarindan fotograf kareleri yer aldi. Kutlamalar kapsaminda, tarihe damga vuran kadinlarin hayatlarindan kesitlerin yer aldigi ‘Zamansiz Kadinlar’ vatandaslarla bulustu. Yazar Ilknur Güntürkün Kalipçi’nin anlatimiyla Cumhuriyet kadinlarinin ilham veren hikayeleri, katilimcilarin begenisini topladi.

Efsane sporcularla dostluk maçi

Denizevleri Plaj Voleybolu Sahasi’nda düzenlenen Atakum Belediyesi 1. Plaj Voleybolu Turnuvasi’nda takimlarin mücadelesi, eglenceli ve heyecanli anlar yasatti. Atakum Belediyesi ayrica Samsunspor’un efsane futbolcularini ‘Söhretler Karmasi Futbol Söleni’nde bulusturdu. Heyecanli anlarin yasandigi maçta Söhretler Karmasi, Atakum Belediyespor’u 3-1 yenerken, Baskan Türkel takimina bir gol kazandirdi. Ardindan Atakum Belediyespor U-13 takimi ile mücadele eden efsane futbolcular, karsilasmayi 1-0 önde tamamladi. Atakum Belediyespor Stadi’nda düzenlenen futbol söleninin ardindan düzenlenen törende, ünlü futbolculara plaket verildi.

Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, Samsunspor’un eski futbolcusu Canberk Aydin’a, kaptan olarak ilk maçinda giydigi formayi takdim etti.

Ünal Teter’den atölye çalismasi

Çakirlar Korusu’nda gerçeklestirilen ‘Gençlik Festivali’nde, çesitli hobilerin yer aldigi atölyeler, interaktif oyunlar ve DJ Suat Suata’nin müzik dinletisi katilimcilara bayram coskusunu yasatti. Festival alanina çadir kuran 18-30 yas arasi gençler, TOG Igne Deligi Gençlik Merkezi gönüllüleri esliginde, zevklerine ve ilgilerine uygun atölye çalismalari yaptilar. Ünlü Tiyatro Sanatçi Ünal Yeter’in tiyatro atölyesine katilan gençler, sanatçidan tüyolar alirken yeteneklerini de gösterme firsati buldular. Gençler, spor aktivitelerinde ve interaktif oyunlarda eglenceli görüntüler sergilediler. DJ Suat Suata’nin müzik dinletisine dans ederek eslik eden gençler, Çakirlar Korusu’nun dogal güzellikleri arasinda sanat söleni yasadilar.

Baskan Türkel’den teslim alinan Türk Bayragi Ankara’ya ulasti

Ankara Keçiören Belediyesi ile Atakum Belediyesi is birliginde 19 Mayis kutlamalari kapsaminda Baskan Türkel’den teslim alinan Türk Bayragi ve toprak Ankara’ya ulastirildi. Ankuva Bisiklet Takimi’nda 13 sporcu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 105. yil önce Milli Mücadeleyi baslattigi Tütün Iskelesi’ni baslangiç noktasi seçerek 520 km yol kat etti. Havza ilçesinde bulunan Atatürk Evi’ni de ziyaret eden sporcular, yolculuklarini basariyla tamamlayip Türk Bayragini ve topragi Keçiören Belediye Baskani Dr. Mesut Özarslan’a teslim ettiler. Bisiklet sporcularinin yani sira motosiklet tutkunlari da 19 Mayis kutlamalari için Atakum’da bir araya geldi. Safranbolu Kask Kafalilar Motosiklet Kulübü, Tasköprü Motosiklet Dernegi, Çorum Motosiklet Spor Kulübü, Atakum Motosiklet Kulübü ve Samsun Volkswagen Dayanisma Kulübü üyeleri Baskan Türkel’i ziyaret etti. Ziyaret sonrasi üyeler, Atakum’da sehir turu atti.

CHP Genel Baskani Özgür Özel Atakum’da

Baskan Serhat Türkel, 19 Mayis etkinlikleri kapsaminda CHP Genel Baskani Özgür Özel ve Izmir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay’la bir araya geldi. 19 Mayis kutlamalari ve bir dizi ziyaret için Samsun’a gelen CHP Genel Baskani Özgür Özel, Tütün Iskelesi’nde düzenlenen törenle karsilandi. Karsilamanin ardindan Atatürk Aniti’na çelenk birakildi. Genel Baskan Özel ve beraberindeki heyet, Körfez Mahallesi’nde düzenlenen ‘19 Mayis Kurtulus Yürüyüsü’ne katilarak vatandaslarin bayram coskusunu paylasti. Cumhuriyet Kadinlari Bando Takimi esliginde baslayan yürüyüs, Kurupelit Yat Limani’nda son buldu.

Baskan Türkel: “Sizlerin güvenine layik olacagim”

Yat Limani’nda düzenlenen programda konusan Atakum Belediye Baskani Serhat Türkel, “Atakumlular, Cumhuriyet’in, Atatürk’ün kadinlari, gençleri bayraminiz kutlu olsun. Belediye koltuguna çok kisa süre önce oturduk. Kisa sürede çok sey basardik ve basarmaya devam edecegiz. Sizlerin güvenine layik olacagim ve güveninizi asla bosa çikarmayacagim. Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

Genel Baskan Özel, Atakum’da yürüyüsün ardindan vatandaslarla konser programini izledi. DJ Arda Mahmutoglu ve Erman Palancioglu’nun müzik dinletisi ile Grup Random’un sarkilarinin yer aldigi konser programi, sahilde festival coskusu yasatti. Çakirlar Korusu’ndaki Gençlik Kampi’ni da ziyaret eden Özel, gençlerin sorularini cevapladi.
Kaynak: İHA