TBMM Baskani Kurtulmus'tan Saadet Partisi Meclis Grubu'na Ziyaret

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, anayasa çalismalari çerçevesinde Saadet Partisi Meclis Grubu’nu ziyaret etti.

Anayasa çalismalari kapsaminda Meclisteki siyasi parti gruplarini ziyaret eden Kurtulmus’un bugün DEM Parti’den sonra ikinci duragi Saadet Partisi Meclis Grubu oldu. Kurtulmus, ziyaretinde Saadet Partisi Grubu Baskani Selçuk Özdag, Grup Baskanvekilleri Isa Mesih Sahin ve Bülent Kaya, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazici Özbudun ile görüstü.

Kurtulmus, ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada anayasa konusunda Saadet Partisi Grubu’nun fikirlerini aldiklarini söyleyerek, görüsmenin olumlu gertigini ifade etti.

Saadet Partisi Grup Baskani Selçuk Özdag ise, teklifi gruplarinda degerlendireceklerini belirterek, "En önemli sey, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile birlikte kuvvetler ayriliginin net sekilde ayrilacagi söylenmisti. Gördügümüz su ki verdigimiz soru önergelerinde dahi anayasa bakanlara diyor ki, ’Soru önergelerine 15 günde cevap verin.’ Ama cevap vermiyorlar. Bununla ilgili çalismalar yapilmasi gerekiyor. Biz Türkiye’nin konusan Türkiye olmasini istiyoruz, susan degil. Konustuktan sonra uzlasan Türkiye, uzlastiktan sonra anlasan Türkiye" ifadelerini kullandi.

Saadet Partisi Grup Baskanvekili Bülent Kaya da, siyasi zemine katki saglayacak her türlü çabanin içinde olacaklarini belirterek, TBMM Baskaninin da buna katki ve çabalari olacagini kaydetti.

Kaynak: İHA