TBMM Baskani Kurtulmus, IYI Parti'yi Ziyaret Etti

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, anayasa çalismalari çerçevesinde IYI Parti’yi ziyaret etti.

TBMM Baskani Kurtulmus, IYI Parti'yi Ziyaret Etti
Anayasa çalismalari çerçevesinde Mecliste grubu bulunan siyasi partileri ziyaret eden Kurtulmus, bugün DEM Parti ve Saadet Partisi Meclis Grubu’nun ardindan IYI Parti’yi ziyaret etti. IYI Parti Genel Baskani Musavat Dervisoglu ile görüsen Kurtulmus, anayasa çalismalari kapsaminda siyasi parti gruplarini ziyaret ettigini aktararak, “Bu süreç fevkalade hassas, seffaf yürütmemiz gereken bir süreç. Burada basindan itibaren ’usul esasa mukaddemdir’ diyerek önce Meclisteki partilerin

dogru bir usul, masa etrafinda toplanip, anayasa konusunu tartisabilecekleri zemini olusturmak için gayret sarf etmekteyiz” dedi.

Kurtulmus, anayasa konusundaki tartismalarin dogru bir zeminde yapilmasi gerektigine isaret ederek, “Önümüzdeki dönemde partilerden beklentimiz, bunun yönteminin ne olacagina dair yazili olarak tekliflerini alacagiz. Mayis sonu, haziran basi veya ortalarina kadar bu teklifleri olgunlastirip, partileri kendi anayasalarini hazirlamak veya kendi gruplarinda bunlari tartisarak yaz tatilinden sonra önümüzdeki dönem ekim ayindan itibaren parlamentoda dogru zeminde tartisilabilmesini temin etmek mümkün olabilir” dedi.

Dervisoglu ise parlamenter sisteme dönüs olursa kendilerinin bunu degerlendireceklerini belirterek, “Türkiye’nin öncelikli baska sorunlari var. Bu anayasa degisikligi tartismalarinin öncelikli sorunlari gölgede birakmamasi lazim, konusulamaz hale getirmemesi lazim. Türkiye’de ciddi bir ekonomik darbogaz yasaniyor. Egitimden kaynakli problemler var, gençler geleceklerine dair umutlarini yitirmis durumdalar ve vize kuyruklarinda kendilerine istikbal ariyorlar. Türkiye’nin kuzeyinde savas var, dogu ve batisinda savas tehdidi var, güney sinirinda güvenlik sorunlari var. Bütün bunlarin konusulmasi lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA