Mardin 2. Kademe Içme Suyu Isale Hattinda Çalismalar Devam Ediyor

Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor.

Mardin 2. Kademe Içme Suyu Isale Hattinda Çalismalar Devam Ediyor
Bu kapsamda,’Mardin Ili 2. Kademe Içmesuyu Isale Hatti’ insaati çalismalarinin devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, isin tamamlanmasi ile mevcut kapasitesi yillik 58,6 milyon metreküp olan isale hattinin toplam kapasitesinin yillik 75,3 milyon metreküpe çikacagini ve Mardin il merkezi, Kiziltepe, Nusaybin ilçeleri ile civar yerlesimlerinin tamaminin 2055 yilina kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacinin karsilanacagini belirtti.

Balta, "Proje kapsaminda 85 kilometresi çelik 10 kilometresi HDPE olmak üzere toplam 95 kilometre boru dösenmesi, 2 adet içmesuyu deposu, 1 adet pompa istasyonu ve gerekli diger küçük sanat yapilari yapilacaktir. Mardin Ili 2. Kademe Içmesuyu Isale Hatti isinde fiziki gerçeklesme orani ise yüzde 8 seviyesindedir’’ dedi.

Kaynak: İHA