Kozan Daglari Zakkumlarin Çiçek Açmasiyla Pembeye Büründü

Adana’nin Kozan ilçesinde her yil nisan ve mayis aylarinda açmaya baslayan zakkum çiçekleri, daglarda görsel bir sölen olusturuyor.

Kozan Daglari Zakkumlarin Çiçek Açmasiyla Pembeye Büründü
Memi Mahallesi’nde dag yamaçlarini saran zakkumlarin çiçek açmasiyla kartpostallik görüntüler ortaya çikti. Ilçede açik hava stüdyosuna dönen yamaçlar, fotograf ve doga tutkunlarinin akinina ugruyor. Ormanlik alanda yetisen zakkum çiçekleri pembe ile yesilin bulusmasiyla farkli bir güzellik ortaya çikariyor.

Çocuklari ile birlikte fotograf çekimi için bölgeye geldiklerini aktaran Bestami Akgöç, "Her yil baharda bu güzel söleni izlemeye geliyoruz. Türkiye’nin dört bir yanindan buraya fotograf çektirmeye geliyorlar. Bu çiçek zehirli ama görüntüsü çok güzel. Kur’an’da da ismi geçen bir çiçek. Ölüm çiçegi, cehennem çiçegi olarak biliniyor. Bunu koparmiyoruz ve sadece görsel güzelligi ile fotograf çektirmeye geliyoruz. Doga harika, herkesi buraya bekliyoruz. Belediyemizde destek verirse burasi doga turizmine kazandirilir diye düsünüyoruz” dedi.

Ailesi ile bölgeye gelen Reyhan Akgöç ise, "Babamla fotograf çekimi için geldim. Her yil buraya geliyorum, pembe çiçekler çok güzel" diye konustu.

İçel’den geldigini ve dogaya hayran kaldigini söyleyen Seda Can Ulas, “Fotograf çekimine geldik. Harika bulduk. Kesfedilmeye deger" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA