Gaziosmanpasa BILSEM Ögrencileri Uluslararasi Robot Olimpiyatlari Yarismasinda Dünya Birincisi Oldu

Yunanistan’da düzenlenen Uluslararasi Robot Olimpiyatlarinda, Gaziosmanpasa Bilim ve Sanat Merkezi (BILSEM) ögrencileri dünyanin önde gelen ülkelerini geride birakarak dünya birinciligi elde etti.

Gaziosmanpasa BILSEM Ögrencileri Uluslararasi Robot  Olimpiyatlari Yarismasinda Dünya Birincisi Oldu
Gaziosmanpasa Bilim ve Sanat Merkezi ögrencilerinden olusan Metatech Star takimi Yunanistan’in Girit adasinda düzenlenen ve dünya geneli 60 ülkeden bin 400 takimin katildigi Minoan Robot Sporlari Uluslararasi Robot Olimpiyatlarinda alaninda dünyanin önde gelen ülkelerini geride birakarak Desing Challenge kategorisinde dünya birinciligi elde etti.

"Çok çalisarak buraya geldik"

Yarismada birinciligi elde eden takimda bulunan 7. sinif ögrencisi Eylül Yenice, yarisma için çok çalistiklarini belirterek “Biz Istanbul Gaziosmanpasa BILSEM’den yarismaya katildik. Biz bu yarismada tasarim ödülü aldik. Bu ödülü aldigimiz için çok mutluyuz. Çok çalisarak geldik” dedi.

“Zorlu ve yorucu bir hazirlik süreci oldu"

Yarismaya hazirlik sürecinin zorlu oldugunu belirten takimin danisman ögretmeni Selen Özge Yaman, “Zorlu ve yorucu bir hazirlik süreci oldu. Ama bu 1.’ligi almak çok önemli bir sey çünkü ülkemizin bayragini bütün dünyaya göstermis olduk. Bundan sonraki katilimlarimizda eminim çok daha büyük basarilar elde edecegiz. Çocuklarima ülkemizi bu sekilde tüm dünyaya tanittiklari için çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Çok gururluyuz"

Gaziosmanpasa Bilsem Müdürü Hacer Kayalar, yarismada geçtigimiz sene de dünya birinciligi elde ettiklerini ve bu sene de ayni kategoride birinciligi elde ettikleri için gururlu olduklarini belirterek, “Yeni oldugumuz bir alan degil geçen sene de buradaydik. Geçen sene de dünya 1.ligimiz vardi. Bu senede küçük grubumuzla geldik. Çok sükür bu sefer de dünya 1.’ligi elde ettik. Danisman ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz bize tarifsiz bir mutluluk ve gurur yasatti. Ülkemizi her yil bu yarismada ve bu alanda temsil edip bayragimizi dalgalandirdiklari için çok tesekkür ediyorum. Çok mutlu ve çok gururluyuz” diye konustu.

"Bu kadar çok takimin içinde bu takimi çok iyi taniyorum "

Yarismanin organizatörü olan Ioannis Karouzakis, “Bugün 60 ülkeden bin 400 takim vardi. Her takimi aklimda tutmam mümkün degil. Ama bu takimi biliyorum. Böyle bir organizasyonda organizatör oldugum için çok memnunum. Bu organizasyonda çocuklar kendilerini bir yarismada spor müsabakasinda gibi hissetti. Ekibi çalismalarindan dolayi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA