GAIB Heyeti, Baskan Fatma Sahin'i Makaminda Ziyaret Etti

Güneydogu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi ile Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskan ve yönetim kurulu üyeleri, Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’i ziyaret ederek, yeni dönemde basarilar diledi.

GAIB Heyeti, Baskan Fatma Sahin'i Makaminda Ziyaret Etti
Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, ayni zamanda Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri Koordinatör Baskani olan Güneydogu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri Ihracatçilari Birligi Baskani Ahmet Fikret Kileci ile Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Mehmet Çikmaz ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayi tesekkür etti.

GAIB heyetinin Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’i ziyareti sirasinda, ekonominin genel durumu, GAIB’in çalismalari, OSB’deki üretimin sürekliliginin önemi, sehirdeki konut sorunu ve Gaziantep’in akilli sehre dönüsümü gibi konularda fikir alisverisinde bulunuldu.

"Yapiyi egitim üzerine kuruyoruz"

GAIB Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci, ziyaret sirasinda GAIB’in çalismalari hakkinda bilgi verdi. Baskan Kileci, yeni dönemde yapiyi, kurguyu egitim üzerine kurduklarini belirterek, "Insanlari, firmalarimizi gelecege hazirlamak adina sürekli egitimler veriyoruz. Dünyadaki degisimi, dönüsümü, dijitallesmeyi, yenilikleri anlatarak yeni döneme hazirliyoruz. Mesela egitimcilerin egitimi yaptigimiz en önemli etkinliklerden birisidir" dedi.

"Günümüzde en önemli sey data"

Kileci ayrica, verilerin dogru bir sekilde toplanarak analiz edilmesinin de önemine dikkat çekerken, "Su an en önemli sey data. Yani veri. Datayi toplayip, düzgün analiz ederseniz kesinlikle iyi seyler çikiyor. Bu arada en iyi yapmamiz gereken seylerden birisi, ne yayip yapamayacagimizi bilmemiz gerek. Yani yeteneklerimizi, imkanlarimizi, cografi sartlarimizi, insan kaynaklarimizi çok iyi bilmemiz gerek. Kisacasi zayif ve güçlü yönlerimizi bilmemiz gerek. Rakamlarla konusmamiz, rakamlarla hareket etmemiz gerek. Yapamayacagimiz isin üzerine de çok gitmemek lazim" seklinde konustu.

“21. yüzyil veri yüzyili”

Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin de, Büyüksehir Belediyesinde yasanan degisim ve dönüsüm hakkinda bilgilendirmede bulunduktan sonra, konut sorununa dikkat çekti. Baskan Sahin, "Yenilenmezsek yeniliriz. Biz de kendi bünyemizde, 10 hoca ile 3 aydir çalisiyoruz. Akilli sehir diyoruz. Sehrin akilli olmasini istiyorsaniz önce belediye akilli olacak. Belediyenin akilli olmasi için yalinlasmasi lazim. Yalinlasmadan akilli olunmuyor. Su an bünyede norm kadro, verimlilik, ölçülebilirlik, koordinasyon gibi alanlarda büyük degisimler yasaniyor. Takip ediyorsunuz. Bünyeyi tazeliyoruz. Küçülüyoruz. Bunun adina küçülerek büyüme diyorlar. Açik veriye geçtik. 21. yüzyil veri yüzyili. Açik veri ile bir uygulamaya bakip sehrin bütün sikayetlerini görebiliyorum” ifadelerini kullandi.

"Konut sorunu baska sorunlara da yol açiyor"

Sahin, “Sanayicilerimizin sehrimize, ülkemize katkisi sadece ekonomi alaninda degildir. Sosyal barisa, huzura da büyük katki sagliyorlar. Bunun için OSB’deki üretimin kesintiye ugramamasi gerek. Üretimi durdurursak baska sorunlar ortaya çikmaya baslar. Bu anlamda is sagligi, is barisi ve is güvenli çok önemli. Sehrimizin en önemli sorunlarinin basinda konut ihtiyaci geliyor. Bugün OSB’de 300 bin kisi çalisiyor. Bunlarin yüzde 70’i de Sahinbey’den geliyor. Çalisanlarin konut sorunu için OSB ile önemli bir protokol imzaladik. OSB’ye yakin yerde onlarin ev sahibi olmasi için çalismalar sürüyor. Burada aslinda yeni bir modele geçiyoruz. Üretim nerede ise oraya konutu, yasam alanini koyuyoruz. Buna Mercedes modeli diyorlar. En kisa sürede 50 bin konut yapilmali. Buna göre proje üretip, sorunu çözmek için çalisiyoruz. Odalar, STK’lar, meslek gruplari bir araya gelsinler, kooperatif kursunlar biz de onlarin üyelerinin konut sahibi olmasi için destek olalim. Bizim isimiz size lojistik destek saglamak. Altyapi getirmek, meclisten karar çikartmaktir" diye konustu.

Kaynak: İHA