FETÖ'ye Yönelik 17 Ildeki 'KISKAÇ-14' Operasyonlarinda 36 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarinda 36 süphelinin yakalandigini açikladi.

Içisleri Bakani Yerlikaya, sosyal paylasim sitesi Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, 17 ilde FETÖ’ye yönelik olarak düzenlenen “KISKAÇ-14” operasyonlarinda 36 süpheli yakalandi. FETÖ’cülere göz açtirmayacagiz. Aziz Milletimizin duasi ve destekleriyle terör örgütleri ve onlarin is birlikçilerinin nefeslerini kesecegiz” ifadelerine yer verdi.

Operasyon hakkinda Bakan Yerlikaya su bilgileri paylasti:

"Emniyet Genel Müdürlügü TEM Daire Baskanligi ve Istihbarat Baskanligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlükleri TEM Sube Müdürlüklerince; Konya, Gaziantep, Hatay, Batman, Nevsehir, Ankara, Istanbul, Antalya, Izmir, Adana, Hakkari, Denizli, Manisa, Kocaeli, Osmaniye, Bursa ve Ordu’da FETÖ’ye yönelik düzenlenen ‘KISKAÇ-14’ operasyonlarinda süphelilerin: Örgütün sözde ‘Askeri Mahrem Yapilanmasi, Emniyet Mahrem Yapilanmasi ve Güncel Yapilanmasi’ içerisinde faaliyette bulunduklari, örgütün kripto haberlesme programi ‘ByLock’ kullanicisi olduklari, örgüt içerisinde sorumlu sahislarla operasyonel hatlar üzerinden irtibatli olduklari, terörizmin finansmani suçu kapsaminda faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletisim kurduklari, münferit sinav sorusturmalari kapsaminda mülakatlarda avantajli olarak kodlandiklari ve ifade ve teshislerde adlarinin geçtigi, FETÖ sorusturmalari kapsaminda haklarinda kesinlesmis hapis cezasi ve aranma kaydi bulundugu tespit edildi.”

Operasyonlar sonucunda çok miktarda döviz ve Türk Lirasi ile çok sayida dijital materyal ve dokümanlara el konuldugunu açiklayan Yerlikaya, "Operasyonlari gerçeklestiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaginiza tas degdirmesin. Milletimizin duasi sizinle" dedi.

Kaynak: İHA