Erzurum Kadin Kooperatifi Ve Köyden Gelsin'den Isbirligi Protokolü

Erzurum’un Narman ilçesine bagli Kilimli köyünde yöresel gida ürünleri üzerine üretim faaliyetlerini sürdüren Köyden Gelsin ve Erzurum merkezde faaliyet gösteren Erzurum Kadin Kooperatifi örnek bir protokole imza atti.

Erzurum Kadin Kooperatifi Ve Köyden Gelsin'den Isbirligi Protokolü
Protokolde imzalar, Erzurum Kadin Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Zeynep Polat ve Köyden Gelsin isletme sahibi Ömer Karahan tarafindan atildi.

Faaliyetlerinde dogal ve organik ürün üretimi ve satisini esas alan Erzurum Kadin Kooperatifi ve Köyden Gelsin, yöresel ürünlerin degerini ve kadin gücünü artirmaya yönelik yapilan anlasmayla; köy dokusunu tüm dogalligiyla ürünlerine yansitan Köyden Gelsin ürünlerinin Erzurum’da tek satis noktasinin Erzurum Kadin Kooperatifi olacagini bildirdi.

Protokolün; yerelde ticari isbirligine destek vermek, yerel dokunun dogal ve organik standartlarda, ulusal ve uluslararasi düzeyde tanitilmasina aracilik etmek, ürün portföyünü gelistirmek, kadin istihdamini ve kadin dayanismasini artirmak, fiziki ve dijital ortamda satis/pazarlama faaliyetlerini birlikte yürütmek adina gerçeklestigi, bu protokolün sadece iki firmanin is birligi anlamina gelmenin ötesinde, yöresel ürünlerin ticaretiyle yerel ve bölgesel kalkinmaya önemli katkilar saglayacak nitelikte oldugu belirtildi.

Erzurum Kadin Kooperatifi Yönetim Kurulu Baskani Zeynep Polat; “Imzalanan protokolle Erzurum Kadin Kooperatifi üye sayisinin artmasi ve kooperatifin faaliyetlerinin genislemesi, bölgedeki kadinlarin is imkanlarini ve gelirlerini artiracak ayni zamanda, kooperatifçilik ruhu sayesinde kadinlar arasinda dayanisma ve güç birligi artacaktir” dedi.

Polat; “Bu protokolle yöresel ürünlerin degerlendirmesi konusunda örnek teskil etmesi hedefiyle, Erzurum’un yöresel ürünlerinin ulusal ve uluslararasi pazarda taninmasi ve Erzurum’un turizm potansiyelinin artmasi da beklenmektedir. Erzurum Kadin Kooperatifi ve Köyden Gelsin arasindaki bu protokol, sadece iki firmanin is birligi anlamina gelmenin ötesinde, önemli bir sosyal ve ekonomik kalkinma projesidir” dedi.

Köyden Gelsin isletme sahibi Ömer Karahan ise; “Bu is birligi, bölgedeki diger küçük isletmelerin ve girisimcilerin de gelismesine ilham kaynagi olacak ve yerel ekonomiye katkida bulunacaktir. Köyden Gelsin ve Erzurum Kadin Kooperatifi arasindaki bu protokolle, her iki kurulusun bilgi ve birikimlerini paylasmasi Erzurum’un zengin kültürü ve gastronomisinin daha genis kitlelere tanitilabilmesine vesile olacak, yeni ürünler gelistirilerek mevcut ürünlerin kalitesi artirilacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA