Dügün Sezonu Yaklasti, Gelinlik Fiyatlari Belli Oldu

Gaziantep’te dügün sezonunun yaklasmasiyla birlikte gelinliklere ilgi artarken son zamanlarda yogun siparis alinan gelinlikler de yeni sezonun fiyatlari da belli oldu.

Dügün Sezonu Yaklasti, Gelinlik Fiyatlari Belli Oldu
Gaziantep’te dügün sezonunun yaklasmasiyla birlikte gelin adaylarinin gelinlik telasi basladi.

Gelinlik modasi her sezon farkli tasarimlar ve detaylarla kendini yenilerken, son dönemlerde öne çikan trendler arasinda A kesim, helen ve balik model gelinlikler ve modern kesimler bulunuyor. Gelinlik magazasi isleten Ilknur Akköz, gelin adaylarinin genellikle inci detayli, sadelik ve zarafeti ön planda tutarak tasarlanmis, düz kesim, az detayli gelinliklerin sadelikten ve sikliktan vazgeçmeyen gelin adaylari için ideal tercihler arasinda yer aldigini ifade etti.

Akköz, gelin adaylarinin genellikle gelinligi kiralamayi tercih ettigini ve sehir disindan gelen gelinlerin ise satin almayi tercih ettigini dile getirerek, “gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den baslayip 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satin alma durumunda ise gelinlik fiyatlarimiz 65 bin TL’den basliyor ve üst limitimiz bulunmuyor” dedi.



“Gelin adaylari rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar”

2024 yili dügün sezonunda en çok tercih edilen gelinliklerden bahseden Ilknur Akköz, “Gelinlik dünyasinda her yil oldugu gibi bu yilda degisen ve gelisen bir döneme giriyoruz. Müsterilerimizin, beklenti ve taleplerini karsilamak yönünde en iyi tasarimlar ve en iyi kumaslari hedefliyoruz. Bu yil en çok tercih edilen ürünler, A kesim, helen ve balik modeller olup hafif, rahat 3D ve incilerle süslenmis ürünler tercih ediliyor. Bu yil gelinlerimiz geçen yila göre kabarik ve agir ürünler tercih etmiyorlar. Aksine içinde kendilerini rahat hissedecekleri hafif ürünleri tercih ediyorlar.” dedi.



“Gelin adaylarinin yüzde 70’i kiralamayi tercih ediyor”

Gelinlik fiyatlari hakkinda bilgi veren Akköz, gelinlik alan vatandaslarin memnun kaldigini dile getirdi. Akköz, “Gaziantep’te gelin adaylarimizin yüzde 70’i kiralamayi tercih ediyor. Yüzde 30’luk kisim ise sehir disindan geldigi için daha çok satin almayi düsünüyorlar. Gelinlik kiralama ücretlerimiz 7 bin 900 TL’den baslayip 150 bin TL’ye kadar devam ediyor. Satin alma durumunda ise gelinlik fiyatlarimiz 65 bin TL’den basliyor ve üst limitimiz bulunmuyor. Gelinlik alan vatandaslar bize her firsatta ise aldiklari gelinliklerden çok memnun kaldiklarini dile getiriyorlar. Biz bir gelinimizi giydirip mutlu gönderdigimizde onlar akrabalarina, eslerine ve dostlarina bizi tavsiye ediyorlar. 2024 dügün sezonunun gelin adaylari ve gelinlik sektörleri için parlak bir yil olmasini diliyorum ” diye konustu.

Kaynak: İHA