BUÜ'lü Akademisyene 'Genç Bilim Insani Ödülü'

Bursa Uludag Üniversitesi’nde (BUÜ) yürüttügü basarili çalismalarla adindan söz ettiren Doç. Dr. Senem Kamiloglu Bestepe, Bilim Akademisi tarafindan “2024 yili Genç Bilim Insani Ödülü’ne layik görüldü.

40 yasini doldurmamis genç akademisyenlerin çalismalarinin ödüllendirilmesi ve yeni arastirmalari için desteklenmeleri amaciyla Bilim Akademisi tarafindan her yil açiklanan ödüllerden bir tanesi BUÜZiraat Fakültesi Gida Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Senem Kamiloglu Bestepe’nin oldu. Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Arastirma Merkezi (BITUAM) Laboratuvar Koordinatörü görevini de üstlenen Senem Kamiloglu Bestepe, “Bilim Akademisi Genç Bilim Insani Ödülü”nü (BAGEP) Koç Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirilen törende aldi. Törende Doç. Dr. Bestepe’ye BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu ile Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut ve ailesi de eslik etti.

Üniversite yönetiminden tebrik

Genç akademisyeni törende yalniz birakmayan BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Irfan Kiristioglu, aldigi ödülden dolayi Doç. Dr. Senem Kamiloglu Bestepe’yi tebrik etti. Arastirma üniversitesi olarak bilimsel çalismalara büyük bir önem verdiklerinin altini çizen Rektör Yardimcisi Kiristioglu, nitelikli projelerin üretilmesi ve katma degerli çiktilara dönüstürülmesi için üniversite olarak her zamankinden daha çok çalistiklarinin altini çizdi. Arastirma ve proje üretme kültürünün gelismeye devam ettigini söyleyen Kiristioglu, Doç. Dr. Bestepe’nin basarilari faaliyetlerini sürdürmesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA