BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Terör Örgütünün Atadigi Sahislar Gibi Belediye Yönetirlerse Devlet Geregini Yapar'

Büyük Birlik Partisi’nin Mugla il binasinin açilisina katilan BBP Genel Baskan Mustafa Destici, "Eskiden oldugu gibi seçilmis belediye baskanlari degil de örgütün, PKK’nin atadigi sahislar gibi belediyeyi yönetmeye kalkarlarsa, Mardin’de oldugu gibi, Istiklal Marsimizi okutmazlar ise, Diyarbakir’da oldugu gibi ay-yildizli al bayragimizi Belediye Meclisinden çikartirlarsa, teröristlerin heykelini dikip, resmi açilislar yaparlarsa, elbette devlet bunu seyretmez ve geregini yapacaktir" dedi.

BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Terör Örgütünün Atadigi Sahislar Gibi Belediye Yönetirlerse Devlet Geregini Yapar'
Büyük Birlik Partisi’nin Mugla il binasinin açilisinda konusan Il Baskani Melih Aydogan, “Bu açilis, sadece Mugla için degil, tüm Türkiye için bir umut ve bir baslangiçtir. Bu baslangiçta Mugla ilimizin güzelliklerini, kültürel zenginliklerini ve en önemlisi insan kaynagini en iyi sekilde degerlendirme arzusu içindeyiz. Her zaman halkimizin yaninda yer alarak, onlarin sesi ve nefesi olmaya devam edecegiz. Bugün burada açilisini gerçeklestirecegimiz Mugla Il Baskanligimiz da, bu büyük yürüyüsün bir parçasi olacaktir” dedi.



“Cumhur ittifaki olarak gereken muhasebeyi yapacagiz”

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, 31 Mart yerel seçimlerine deginirken, “Bir seçimi daha geride biraktik. Tabi Cumhur ittifakinin bir parçasiyiz. Seçimlere de bu hassasiyetle ve isbirligi içerisinde katildik. Büyük Birlik Partisi olarak müstakil girdigimiz yerlerde bir il, 15 ilçe ve 10’a yakin belde Belediye Baskanligi kazanarak çiktik. Ama milletin takdirine raziyiz. Milletimizin tercihinin basimizin üstünde yeri var. Elbette ki hem Büyük Birlik Partisi olarak, hem de Cumhur ittifaki olarak gereken muhasebeyi yapacagiz. Ödevimize, dersimize iyi çalisacagiz ve önümüzdeki genel seçimlerde bunu telafi edecek ve yine seçimlerden birinci olarak çikacagiz. Büyük Birlik Partisi bir Türkiye partisidir. Türk milletinin ta kendisidir. Son yerel seçim sonuçlari da bunu ortaya koymustur. Büyük Birlik Partisi Sirnak’ta da ilçe belediyesi kaz anmistir, Karadeniz’de de kazanmistir, Dogu Anadolu Bölgesinde de kazanmistir, Güneydogu Anadolu Bölgesinde de kazanmistir, Iç Anadolu Bölgesinde de kazanmistir, Marmara Bölgesinde de kazanmistir, Akdeniz Bölgesinde de kazanmistir. Biz birlik oldugumuzda, beraber oldugumuzda bu yürüyüsümüzü de kimse durduramayacaktir, durdurmasina da asla müsaade etmedik ve etmeyecegiz” dedi

“Devlet geregini yapacaktir”

Destici, “Batida ayri konusup, Dogu’da ayri konusanlardan degiliz. Burada ne söylüyorsak, orada da aynisi söyledik. O bölgede seçilen belediye baskanlari ile ilgili de aynisi söyledik. Bakin seçildiniz, devletin anayasasina, yasalarina uyarsaniz, bu saydigim ilkeleri, bayragimizi, marsimizi tanirsaniz, terör ile araniza mesafe koyarsaniz, hiçbir problem yok, görevinize devam edersiniz. Ama yok, eskiden oldugu gibi seçilmis belediye baskanlari degil de örgütün, PKK’nin atadigi sahislar gibi belediyeyi yönetmeye kalkarlarsa, Mardin’de oldugu gibi, Istiklal Marsimizi okutmazlar ise, Diyarbakir’da oldugu gibi Ay-Yildizli al bayragimizi Belediye Meclisinden çikartirlarsa, teröristlerin heykelini dikip, resmi açilislar yaparlarsa, elbette devlet bunu seyretmez ve geregini yapacaktir. Karari kendileri verecek. Ama uyarlarsa problem yok. Görevlerini yapmaya devam ederler” dedi.



Sokak köpekleri

Sokak köpekleriyle ilgili seçim öncesi ne dediler ise, simdi de ayni düsünceye sahip olduklarini belirten Destici, "Kocaeli’de sayin Valimiz Seddar Yavuz, basibos saldirgan sokak köpeklerinin toplanmasi ve sokaklarin bu köpeklerden temizlenmesi ile ilgili bir açiklama yapmis. Ben kendisine tesekkür ediyorum. Biz de hem seçim öncesi, hem seçim sonrasi bu meseleyi hep gündemde tuttuk ve milletimize de söz erdik. Büyük Birlik Partisi kazandigi belediyelerde mutlaka ve mutlaka bu sokaklari saldirgan köpeklerden temizleyecek diye. Daha dün Adana Kozan’da bir yasli teyzemiz sokak köpeklerinin saldirisi sonrasi hayatini kaybetti. Simdi biz bunu söyledigimizde sözde hayvan sever dernekleri bize hücum ediyorlar. Kardesim biz hayvanlari sizden daha az sevmiyoruz. Biz sokaklari köpeklerden temizleyelim diyoruz. Saldiran köpeklerden. Avrupa’ya gidiyoruz, Amerika’ya gidiyoruz, baska ülkelere gidiyoruz. Allah askina hangi ülkede bu kadar basibos saldirgan köpek var? Belediyelerimiz bunlari mutlaka toplamali, bunlarla ilgili barinaklar yapmali, gerekirse orman içinde bu tür tesisler yapilmali ve kisirlastirilmali” dedi.

BBP Mugla Il Binasinin açilisina AK Parti MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan, AK Parti Il Baskani Gültekin Akça, MHP Il Baskani Oguz Akarfirat, ses sanatçisi Müserref Akay ve partililer katildi.

Kaynak: İHA