Baskan Büyükkiliç'tan Bilim Ve Bilisim Projeleri

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’nin bilimin ve sanatin da merkezi olmasina yönelik büyük gayret gösterirken, yeni dönemde Gezici Bilim Otobüsü, Bilim Senlikleri ve Bilisim Akademisi gibi önemli projeleri gençlerle bulusturacak.

Baskan Büyükkiliç'tan Bilim Ve Bilisim Projeleri
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri’nin bilimin merkezi olmasina yönelik yatirim ve hizmetlerin yeni 5 yilda da sürecegini kaydetti.

Baskan Büyükkiliç, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, Türkiye’deki 6 TÜBITAK destekli Bilim Merkezi’nden birisi olan Kayseri Bilim Merkezi’nin ziyaretçilerine bilimin sirlarina yönelik hizmetler verirken, bilimsel bilgilerin ögretildigi adeta bir okul olarak da görev üstlendigini vurguladi.

Gezici bilim otobüsü, kapi kapi bilimi anlatacak

Yeni dönemde de ‘Bilim Merkezi Kapinizda’ slogani ile Gezici Bilim Otobüsü Projesi’ni hayata geçireceklerini duyuran Büyükkiliç, “Gezici Bilim Otobüsü projemiz basta çocuk ve gençler olmak üzere tüm yas guruplarina hitap edecek. Kapi kapi gezecek olan Bilim Otobüsü, özellikle ögrencilere deneyler yaptirarak bilime ilgilerini çekmeye çalisacak” diye konustu.

Bilim senlikleri gerçeklestirilecek

Baskan Büyükkiliç, Millet Bahçesi’nde büyük bilim senlikleri de düzenleyeceklerini vurgulayarak, “Ayrica Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nde TÜBITAK ile koordineli bilim senlikleri gerçeklestirecegiz” dedi.

Bilisim Akademisi kurulacak

Bilisim Akademisi de kuracaklarini hatirlatan Büyükkiliç, “Yine ilimizdeki ögrencilerden basarili ve ilgili olanlar sinavla seçilerek, bu ögrencilerden olusan bir bilim akademisi kurulacaktir. Olusturulacak bilim akademisine, bilim heyeti ile metodolojik çalismalar yaptirilacaktir” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Büyüksehir Belediyesi olarak, farkli uygarliklarin besigi olan Kayseri’de, sanayiye, turizme, sagliga, egitime ve gastronomi ile bilime de özel önem vereceklerini, bilime ve bilim severlere katki saglamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA