Tarihi Kalede 19 Mayis Etkinligi

Rize’nin Pazar ilçesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri, tarihi Ciha Kalesi’nde düzenlendi.

Tarihi Kalede 19 Mayis Etkinligi
Rize’nin Pazar ilçesine 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami etkinlikleri, ilçe merkezine 7 kilometre uzakliktaki Ciha Kalesi’nde gerçeklestirildi.

Ilçeye bagli Yücehisar köyünde bulunan ve tarihi 14. yüzyila dayanan Ciha Kalesi’nde düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Programa Pazar Kaymakami Mustafa Akin, Belediye Baskani Nesat Çakir, Pazar Adliyesi Cumhuriyet Bassavcisi Mustafa Erbas, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Halil Kaya, kurum amirleri ve vatandaslar katildi.

Düzenlenen Programda konusan Gençlik ve Spor Pazar Ilçe Müdürü Halil Kaya “Türkiye’mizin dört bir yaninda gençlerimiz, ülkenin gelecegini insa etmek için ellerinden gelenin en iyisini yapiyorlar. Gençlerimizin gösterdigi bu azim ve enerji, bizlere ülkemizin gelecegi için umut veriyor. Bu coskulu ve enerjik gençlik, ülkemizin her alanda daha da ileriye gitmesi için gereken dinamizmi ve potansiyeli temsil etmektedir. Sevgili gençler, sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler, ülkemizin aydinlik geleceginin teminatisiniz. Unutmayin ki, ülkemizin gelecegi sizin ellerinizdedir. Siz gençler, bilim, kültür, sanat ve spora olan ilginizle, ülkemizin gelecegini daha da parlak bir hale getireceksiniz” dedi.

Kalenin burçlarindan dev Türk Bayragi indirildigi ve geleneksel ok atma sporcularinin damga vurdugu program farkli branslardaki gençlerin hazirladigi gösterileriler ile son buldu.
Kaynak: İHA