Bayburt'ta 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayrami Etkinliklerle Kutlandi

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 105’inci yil dönümünde Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami Bayburt’ta coskuyla kutlandi.

Bayburt'ta 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayrami Etkinliklerle Kutlandi
Kutlama programi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan Saray Bahçesi Atatürk Aniti’na çelenk sunumuyla basladi.

Çelenk töreninin ardindan kutlamalar Sentetik Semt Sahasi’nda devam etti.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’a çiçek takdim edildi. Daha sonra Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Köse tarafindan günün anlam ve önemini belirten konusma gerçeklestirildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 105’inci yilini coskuyla kutladiklarini belirten Köse, spor faaliyetlerinde gençlerin önemli basarilara imza attigini ifade ederek, tüm gençlerin Gençlik ve Spor Bayramini kutladi.

Köse’nin konusmasinin ardindan program, halk oyunlari gösterisi ve müzik dinletisiyle devam etti. Daha sonrasinda Taekwondo, bilek güresi, güres, cimnastik, boks, geleneksel okçuluk gösterileri sporcular ve ögrenciler tarafindan sergilendi. Hünerlerini sergileyen ögrencilerin gösterileri ise, izleyenler tarafindan büyük alkis topladi.

Gösterilerin ardindan ödül törenine geçildi, sporcu ve ögrencilere ödülleri Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Milletvekili Orhan Ates, Garnizon Komutani Topçu Albay Gürol Akkaya ve Belediye Baskani Mete Memis tarafindan verildi.

Ödül töreni sonrasinda il protokolü resim sergisini gezdi. Sergiyi ilgiyle gezen il protokolüne, eser sahipleri resimleri hakkinda bilgiler verdiler.

Programin sonunda ise il protokolü üyeleri, okçuluk sporculariyla birlikte ok atarak, etkinlikleri tamamladilar.

Renkli görüntülere sahne olan kutlama programi, toplu hatira fotografi çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA