Vali Ilhami Aktas, Avustralya Ve Yeni Zelanda'da Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu

Vali Ilhami Aktas, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Vali Ilhami Aktas, Avustralya Ve Yeni Zelanda'da Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu


Avustralya ziyaretleri kapsaminda Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir ile birlikte ilk olarak Melbourne Baskonsolosu Dogan F. Isik’i ziyaret etti.

Ardindan Viktorya Eyalet Parlamentosunu ziyaret eden Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Viktorya Eyaleti Gaziler, Küçük Isletmeler ve Gençlik Bakani Nazli Süleyman ile bir araya geldi. Avustralya Melbourne ziyaretleri kapsaminda Çanakkale Muharebelerinin de anlatildigi Shrine Aniti ve Avustralya-Türkiye Dostluk Anitini ziyaret eden Vali Ilhami Aktas, Avustralya-Türkiye Dostluk Anitina çelenk sundu. Avusturalya Melbourne ziyaretinin ardindan Yeni Zelanda’ya geçen Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Yeni Zelanda Türkiye Büyükelçisi Ömür Ünsay ile bir araya gelerek Türkiye-Yeni Zelanda iliskilerine katkilarindan ötürü Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir’e verilecek olan 2024 yili Yeni Zelanda Liyakat Nisani Onursal Üyeligi ödül törenine geçtiler.

Törende, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir’e Liyakat Nisani Yeni Zelanda Genel Valisi Cindy Kiro tarafindan takdim edildi. Ödül törenin ardindan Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Yeni Zelanda Genel Valisi Cindy Kiro’yu ziyaret ederek bir görüsme gerçeklestirdi. Yapilan görüsmelerin ardindan Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Türkiye Yeni Zelanda Kültürel Toplulugunu ziyaret etti.

Yeni Zelanda ziyaretlerinin ardindan Avustralya Sidney’e geçen Vali Ilhami Aktas, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir ile birlikte Sidney Baskonsolos Muavini Mehmet Er’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir ile birlikte Avustralya Yeni Güney Galler Eyalet Valisi Margaret Beazley ile görüsme gerçeklestirdi. Vali Ilhami Aktas ve Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir; Opera sanatçisi Ayse Göknur Sanal, Auburn Gelibolu Yasli Bakim evi, Gençlik Merkezi ve Camii, Türk Dayanisma Dernegi ve Türk Evi yetkilileri ile bir araya gelerek sohbet ettiler.

Basta turizm olmak üzere ticari iliskileri gelistirmek üzere ortak hareket etmek için Avustralya ve Yeni Zelandali temsilcilerle bir araya gelen Vali Ilhami Aktas, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yasayan Çanakkaleli vatandaslarla da irtibat saglayarak görüsmeler yapti. Yapilan görüsme ve ziyaretlerde gösterilen misafirperverlikten duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Ilhami Aktas, bundan sonraki süreçte sektör temsilcileri ile bu tür görüsmelerin olumlu ve uygun olacagini belirterek tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA