TESK Baskani Palandöken Açiklamasi '19 Mayis Gelecege Inancimizi Da Ifade Ettigimiz Özel Bir Gündür'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “19 Mayis sadece bir bayram degil, ayni zamanda gelecege olan umudumuzu ve inancimizi da ifade ettigimiz özel bir gündür” dedi.

TESK Baskani Palandöken Açiklamasi '19 Mayis Gelecege Inancimizi Da Ifade Ettigimiz Özel Bir Gündür'
Milli Mücadele’nin fiilen basladigi 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami için yazili bir mesaj yayimlayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Baskani Bendevi Palandöken, sunlari kaydetti:

“Tarihe yön veren en önemli günlerden biri olan 19 Mayis, Türk milleti için hem bagimsizlik mücadelesinin baslangici hem de çagdas Türkiye Cumhuriyeti’nin dogusu açisindan büyük bir öneme sahiptir. 19 Mayis sadece bir bayram degil, ayni zamanda gelecege olan umudumuzu ve inancimizi da ifade ettigimiz özel bir gündür. Türk milletinin gurur kaynagi oldugu kadar, dünyada isgale ugramis tüm milletlere örnek olan bir bagimsizlik hareketidir.”

Palandöken, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Gençlige emanet edilen bu ilkeler, milli birlik ve beraberligimizin korunmasi, demokrasinin güçlenmesi ve ülkenin kalkinmasi için önemli bir rol oynar. Bu duygu ve düsüncelerle, 19 Mayis’in 105. yil dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Millî Mücadele’mizin essiz kahramanlarini ve geçmisten günümüze kadar bu vatan ve bayrak için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi saygi, sükran ve rahmetle aniyorum. Türk gençliginin Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutluyorum.”
Kaynak: İHA