Selçuklu'da Fidanlar Toprakla Bulustu

Çevre duyarliligi adina örnek çalismalar yürüten Selçuklu Çevre ve Sifir Atik Platformu, 530 çevre gönüllüsünün katilimiyla bin 200 adet fidani toprakla bulusturdu.

Selçuklu'da Fidanlar Toprakla Bulustu
Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi Kent Konseyi çatisi altinda faaliyetlerini yürüten Çevre ve Sifir Atik Platformu gerçeklestirdigi fidan dikimi etkinligi ile çevre duyarliligina bir kez daha dikkat çekti. Selçuklu Belediyesi Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü ve Park Bahçeler Müdürlügü’nün koordine ettigi etkinlikte 530 çevre gönüllüsü bin 200 fidan dikti. Etkinlik öncesinde uzman personel tarafindan gönüllülere fidan dikimi hakkinda uygulamali olarak bilgi verilerek çevre duyarliligi ile ilgili hususlara dikkat çekildi.

“Yesil dokuya yil boyunca katki sagliyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin çevre konusunda en duyarli belediyelerden bir tanesi olduguna vurgu yapan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Müdürlügümüz araciligiyla çevre ile ilgili faaliyetlerimizde binlerce çevre gönüllüsünü Konya’mizda, Selçuklu’muzda bir araya getirmeye devam ediyoruz. Çalismalarimiz çerçevesinde binlerce fidani toprakla bulusturduk. Koydugumuz hedefler dogrultusunda Konya’mizda yesil dokuyu arttirmak için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede Sarayköy Mahallemizde Çevre Gönüllüleri Halk Ormani’nda 530 çevre gönüllümüzün katilimiyla bin 200 adet fidani toprakla bulusturduk. Yaptigimiz çalismalarin disinda park bahçeler ekiplerimiz agaç dikmeye, fidan dikmeye yil boyunca devam ediyor. Yil boyu 12 aya yayilmis bir vaziyette bu etkinliklerimiz, organizasyonlarimiz devam ediyor. Etkinligimize katilan tüm çevre gönüllülerimize tesekkür ediyorum. Tüm hemsehrilerimizi çevre gönüllüsü olmaya ve karbon ayak izini silmeye davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA