Mugla'da Engelsiz Bilyeler Yaristi

Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Mugla Uluslararasi Gençlik Merkezi, gençlik haftasi etkinlikleri kapsaminda engelli bireyler için bocce turnuvasi düzenledi. Turnuvaya gönüllü gençlerin de katilimiyla kiyasiya mücadeleler yasandi.

Mugla'da Engelsiz Bilyeler Yaristi


Mugla Uluslararasi Gençlik Merkezi’nde gerçeklestirilen turnuvada, özel gereksinimli bireylerin topluma daha fazla karisip sosyallesmeleri ve yasam kalitelerinin artirilmasi hedeflendi. Bocce sporu, özel gereksinimli çocuklarin el, göz ve beyin koordinasyonunun gelismesine destek olurken, ayni zamanda özgüvenlerinin de artmasina katki sagliyor.

Turnuvada yer alan özel ögrencilerden Batuhan Çalik, etkinlikle ilgili duygularini paylasarak, “Bugün bocce turnuvasinda olmaktan çok mutluyum. Bizlere bocce sporunu sevdiren Yasemin hocama çok tesekkür ederim” dedi.



Farkindalik olusturma amaciyla düzenlenen turnuvada, engelli bireyler hem eglenceli vakit geçirdi hem de spor yoluyla engellerin asilabilecegini gösterdi. Etkinlik, katilimcilar ve izleyiciler tarafindan büyük ilgi gördü ve engelli bireylerin sosyal hayata katiliminin önemine dikkat çekildi.
Kaynak: İHA