MSB Mehteran Birligi, Bayburt'ta Konser Verdi

Milli Savunma Bakanligi Mehteran Birligi, Bayburt’ta konser verdi.

MSB Mehteran Birligi, Bayburt'ta Konser Verdi
Milli Savunma Bakanligi Mehteran Birligi, yurt içi turneleri kapsaminda Bayburt’ta da konser verdi. Milli ve manevi duygularin kabardigi konserde, Mehteran Birligi birbirinden güzel marslari Bayburtlular için seslendirdi.

Türk ordularinin simgesi olmus en önemli kültür miraslarindan biri olan mehterin yurt içinde ve yurt disinda tanitilmasi, mehter geleneginin gelecek kusaklara aktarilmasi amaciyla kurulan Mehteran Birlik Komutanligi bünyesinde hizmet veren Mehteran Birligi, düzenledigi yurt içi etkinliklerine Bayburt’u da dahil etti. Kapali Spor Salonunda gerçeklesen Mehteran Birligi’nin konserine, Bayburtlular yogun ilgi gösterdi. 10 marsin seslendirildigi konser, dinleyenlerden tam not alirken, Bayburtlular Mehteran Birligi’ni ayakta alkisladilar.

Konser sonunda konusma gerçeklestiren Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "Savasa giden sanli ordumuzun önündeki mehteran birligi, yillar içerisinde varligini sürdürmeye devam etmistir. Sanli tarihimizi, sanli ecdadimizi bize hatirlatan, hem milli hem de manevi duygularimiza hitap eden marslari seslendiren Mehteran Birligi, bizler için çok önemli bir yere sahiptir.

Bayburt ayni zamanda Türklerin Anadolu’ya ilk yerlestigi, Anadolu’nun Türk-Islam oldugu ilk yurtlardan, ilk beldelerden birisidir. Bu anlamda Mehteran Birligi’nin bu konserini çok anlamli buluyorum. Bu güzel anlari bize yasattigi için, Mehteran Birligi’ni bizlerle bulusturdugu için hemsehrimiz, kiymetli büyügümüz Milli Savunma Bakanimiz Yasar Güler’e huzurlarinizda tesekkür ediyorum" dedi.

Mehteran Birligi’ne de ayrica konseri için tesekkür eden Vali Eldivan, günün anisina Mehteran Birligi’ne plaket takdiminde bulundu. Mehteran Birligi ise, Vali Eldivan’a Osmanli tugrasinin yer aldigi çerçeveden hediye etti. Konusmalarin ve hediye takdiminin ardindan, konser toplu hatira fotografi çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA