Amasya'da Büyükbas Hayvana Vahset Açiklamasi 5 Gözalti

Amasya’da bir et entegre tesisinde büyükbas hayvana biçak ve baltayla eziyet edildigi ortaya çikti. Vahsetin görüntülerinin sosyal medyada yayilmasi üzerine inceleme baslatildi. Sorusturma kapsaminda 5 kisi, jandarma tarafindan gözaltina alindi.

Amasya'da Büyükbas Hayvana Vahset Açiklamasi 5 Gözalti
Amasya’nin Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yasanan vahsetin görüntülerinin yayildigi sosyal medyada infiale yol açmasi üzerine jandarma, Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrasi I.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltina alindi.

Amasya Valiligi: “Adli tahkikat baslatildi, gerekli idari yaptirim uygulanmakta”

Amasya Valiligi’nden yapilan açiklamada, “17 Mayis 2024 günü bazi basin yayin organlari ile sosyal medya hesaplarinda yayinlanan ve ilimizde bir et entegre tesisinde çekildigi iddia edilen, büyükbas hayvana eziyet edildigine dair görüntülere iliskin kamuoyunu bilgilendirmeye ihtiyaç duyulmustur. Söz konusu haberlerle ilgili olarak Cumhuriyet Bassavciligimizin bilgileri dogrultusunda, konu hakkinda yapilan arastirmalar neticesinde, olayi gerçeklestirdikleri tespit edilen süpheliler I.T., N.?., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak haklarinda gerekli adli tahkikata baslanmistir. Ayrica, Il Tarim ve Orman Müdürlügümüz ve Amasya Doga Koruma Milli Parklar Sube Müdürlügümüzce ilgili mevzuatlar dogrultusunda, isletme ve süpheliler hakkinda gerekli idari yaptirim uygulanmaktadir. Kamuoyuna saygiyla duyurulur” denildi.

“Olaydan dolayi üzgünüz”

Tesisi isleten sirketin avukati Mehmet Akif Aydin, “Olaydan dolayi üzgünüz. Yillardir faaliyet gösteren bir isletmedir. Hiçbir sekilde böyle bir durumla karsilasilmis degildir. Bu yasanan olayin da nasil oldugu, gelistigiyle ilgili açiklama yapacagiz. Üzücü ve yasanmasini kimsenin istemeyecegi bir olay” açiklamasinda bulundu.

Isletmede 5 ay önce de bir boganin saldirmasi sonucu bir isçinin hayatini kaybettigini hatirlatan Aydin, “3, 4 ay önce yine burada bir is kazasi meydana geldi. Bir hayvanin isçimize çarpmasi sonucu isçimiz hayatini kaybetti. Onunla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Dün aileyle anlasmayi tamamlamistik. Ama böyle bir olay meydana geldigi için su an bekletiyoruz. Isçilerimizin o olaydan dolayi da psikolojisi biraz etkilenmis durumda. Bu olayda da yine hayvan zincirinden kurtulup isçilerin üstüne gelmesiyle bir anlik olay meydana geldi” diye konustu.

Kaynak: İHA