3D Gençlik Festivali'nde Ezel Akay Ve Gürkan Hacir Gençlerle Bulustu

Odunpazari Belediyesi tarafindan Eskisehir Avrupa Birligi Dernegi is birligi ile demokrasiyi birlikte kesfetmek ve kamuya tartismak için alan açmak amaciyla gerçeklestirdigi 3’üncü Uluslararasi Dinleme, Diyalog, Dayanisma (3D) Gençlik Festivali çerçevesinde, ünlü yönetmen ve senarist Ezel Akay gençlerle bir araya geldi.

3D Gençlik Festivali'nde Ezel Akay Ve Gürkan Hacir Gençlerle Bulustu
Odunpazari Belediyesi tarafindan Eskisehir Avrupa Birligi Dernegi (ES-AB) is birligi ile Türkiye’de ve Eskisehir’de sadece Odunpazari Belediyesi tarafindan düzenlenen Odunpazari Dinleme, Diyalog, Dayanisma (3D) Gençlik Festivali’nin 3’üncüsü Kanlikavak Parki’nda devam ediyor. 19 Mayis 2024 Pazar günü sona erecek olan festival 3 gün sürecek. Siyasal aktörler arasinda siyasal katilimin ve sosyal duyarliligin arttirilmasiyla toplumun tamamini, özellikle de gençleri ilgilendiren ortak ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel sorunlara çözümlerin üretilmesine katki saglayabilecek bir platform olusturmayi amaçlayan festival kapsaminda alanda kurulan A ve B çadirlarinda çesitli oturumlar gerçeklestiriliyor.

Ezel Akay gençlerle bulustu

Festival çerçevesinde ünlü yönetmen ve senarist Ezel Akay, gençlerle bulustu. Odunpazari Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafindan düzenlenen bulusmada, Akay gençlerle kültür ve sanatta gençlerin rolünü konustu.

Gençlere deneyimlerini aktaran Akay, gençlerle sanatin gücü ve gençlerin kendi potansiyellerini kesfetmeleri ile ilgili sohbet etti. B çadirinda gerçeklesen bu bulusmaya, gençler yogun ilgi gösterdi.

Gazeteci Gürkan Hacir gençlere denetim mekanizmasi olarak medyayi konustu

Festival alanina kurulan çadirlarda gün boyu oturumlar devam etti. ’Demokrasilerde Denetim Mekanizmasi olarak Medya: Rolü ve Önemi’ konu basliginin tartisildigi A Çadirinda, gazeteci Gürkan Hacir gençlerle bulustu. Gençlere deneyimlerini aktaran Hacir, gençlerin sorularini cevapladi. B Çadirinda ise Karmasiklik ve Toplumsal Zuhur Örnekleri konu basligi ele alindi.
Kaynak: İHA