Van'da 'Tarihe Saygi Geçmise Vefa 19 Mayis Bisiklet Turu' Düzenlenecek

Türkiye Spor Yazarlari Dernegi (TSYD) Van Temsilciligi öncülügünde 19 Mayis 2024 Pazar günü "Tarihe Saygi, Geçmise Vefa” sloganiyla bisiklet turu düzenlenecek.

Van'da 'Tarihe Saygi Geçmise Vefa 19 Mayis Bisiklet Turu' Düzenlenecek
19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami nedeniyle Van’in tarihi ve dogal güzelliklerini kapsayan güzergahlarda halka açik "Tarihe Saygi Geçmise Vefa

19 Mayis Bisiklet Turu” sloganiyla bisiklet turu düzenlenecek. Tura katilacak bisiklet severlerin büyük bir heyecan yasayacaklari etkinligin milli bilinci artirmada ve farkindalik yaratilmasinda önemli rol oynamasi hedefleniyor.

TSYD Van Temsilciligi öncülügünde, Van Ögretmenler Bisiklet Toplulugu, Vangölü Aktivistleri tarafindan "Tarihe Saygi, Geçmise Vefa 19 Mayis Bisiklet Turu" sloganiyla düzenlenecek bisiklet turu 19 Mayis Pazar günü saat 11.00 da Van Kalesi güneyinde yer alan 1915’de yakilip yikilan tarihin canli tanigi eski Van sehrinde yer alan eserlerinden Kayaçelebi Camii önünde baslayacak etkinlik Van Gölü Sahil Yolunda devam edecek, Edremit ilçe kent meydaninda son bulacak. “Saglikli Yasam Saglikli Nesiller” ve “Van Gölü Kirlenmesin” çagrilarinin da yapilacagi bisiklet turunda çok sayida bisiklet severin pedal çevirmesi bekleniyor. Tarihi mekanlari kapsayan bisiklet turunun farkli tarihi mekanlar ile geleneksel hale getirilecek.
Kaynak: İHA